11 Δεκ 2014

Τα μελομακάρονα ...του Άκη!!!!




Κάθε χρόνο τα φτιάχνω και κάθε χρόνο έχουν την ίδια επιτυχία... Είναι τα αγαπημένα μου μελομακάρονα... Τα λατρεύω... Όπως και τις περισσότερες από τις συνταγές του Άκη!!! Τις αγαπώ!!! Αλλά αυτά τα μελομακάρονα είναι το κάτι άλλο. Εγώ τα φτιάχνω 45γρ. το κάθε μελομακάρονο πριν το ψήσιμο (λίγο μεγαλούτσικα). Θέλουμε να χορταίνουμε...
Σίγουρα θα την έχετε δει... Σίγουρα θα την έχετε διαβάσει... Αλλά καιρός να τη φτιάξετε κιόλας...


 Μελομακάρονα!!!!
















Υλικά (σχεδόν 50 μελομακάρονα)

Μείγμα 1
400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. σπορέλαιο
180 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
2-3 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ σόδα
2 πορτοκάλια ξύσμα

Μείγμα 2
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Για το σιρόπι
500 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. μέλι
3 στικ κανέλας
3 ολόκληρα γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
 

 
 
 
 
 
 
 
 


 Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, να βράσουν 3 - 4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από το φούρνο.
Μόλις το σιρόπι πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του μείγματος 2 και προσθέτουμε το μείγμα 1. 
Ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (εγώ τα έκανα 45 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα. 
Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με καρύδια. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου