5 Δεκ 2014

Σοκολατάκια cake pops...



Καλημέρα και καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο να έχουμε!! Μια εύκολη συνταγή για σοκολατάκια, εμπνευσμένα από τα γνωστά cake pops... Είναι πανεύκολα και γευστικότατα. Τα έφτιαξα στο πάρτυ γενεθλίων της κόρης μου και έγιναν ανάρπαστα...
Δοκιμάστε τα!!!!!!!!



Σοκολατάκια - cake pops

















Υλικά
500 γρ. κέικ

150γρ. Κουβερτούρα 

4 κουτ. σούπας πραλίνα φουντουκιού

1 κουτ. σούπας μέλι

 

Για την επικάλυψη

200 γρ. Κουβερτούρα Λευκής Σοκολάτας

200 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτας Γάλακτος

Τρούφα σοκολάτα ή χρωματιστή για πασπάλισμα, η τρίμμα σοκολάτας, ή ξυρούς καρπούς

Οδηγίες

Τρίβουμε το κέικ στο μούλτι. Με τη μέθοδο μπεν μαρί λιώνουμε τα 150 γρ κουβερτούρα και προσθέτουμε την πραλίνα  το μέλι.

Προσθέτουμε το τριμμένο κέικ στο σοκολατένιο μείγμα και το ζυμώνουμε να ενωθούν καλά. Πλάθουμε τα σοκολατάκια μας σε ότι μέγεθος θέλουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για περίπου 60 λεπτά σκεπασμένα με διαφανή μεμβράνη.

Λιώνουμε τις δυο κουβερτούρες ξεχωριστά και τις βάζουμε σε δύο διαφορετικά μπολ. Βουτάμε τις μπαλίτσες σε όποια από τις λιωμένες σοκολάτες θέλουμε στραγγίζουμε καλά, να φύγει η περιττή σοκολάτα και τα πασπαλίζουμε με την χρωματιστή τρούφα ή ότι άλλο έχουμε.
Τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο να παγώσουν καλά!! Τα βγάζουμε 10λεπτά πριν τα σερβίρουμε.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου