15 Δεκ 2016

Κουραμπιέδες... !!!


Καλημέρα!!! Πλησιάζουν Χριστούγεννα και τα γλυκά μας ετοιμάζονται σιγά-σιγά!!!
Μια άλλη συνταγή απο τον αγαπημένο μου σεφ Ακη!! Γίνονται τέλεια!! Και είναι πολύ πολύ εύκολη!!!

Κουραμπιέδες... !!!















Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι για όλε τις χρήσεις
250 γρ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο
80 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες

1/2 κ.γ. πικραμύγδαλο
100 γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
1 κουτ. γλυκού ανθόνερο
1/2 σφηνάκι κονιάκ 

Εκτέλεση














Βγάζουμε νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα και εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.  Πρέπει στο τέλος να μοιάζει με σαντιγί χτυπημένη το μείγμα.  Ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες, το πικραμύγδαλο και το ανθόνερο. Ρίχνουμε μέσα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα αφού έχουν κρυώσει. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ,εκτός μίξερ και ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης 30 γρ. και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε λαδόκολλα. 
Ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Όταν είναι ζεστοί είναι πολύ μαλακοί.
Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο. Σε ένα κόσκινο βάζουμε άχνη ζάχαρη και όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου