23 Δεκ 2016

Το τέλειο σαραγλί!!!!


Καλημέρα!!! Τα σιροπιαστά έχουν μια θέση στο τραπέζι μας στις γιορτές και τι καλύτερο απο το σαραγλί!!!
Μια τέλεια συνταγή...πετυχημένη!! Και πως δε θα ήταν άλλωστε, αφού είναι μια συνταγή του αγαπημένου Ακη! Με ελάχιστες αλλαγές!!!

















Υλικά

350 γρ. βούτυρο γάλακτος
1/4 κ.γ γαρίφαλο τριμμένο  
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη  
200 γρ. καρύδια ή μίξη με άλλους ξηρούς καρπούς  
1 συσκευασία φύλλο Βηρυτού
Σιρόπι
χυμό από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλα και μερικά ολόκληρα γαρίφαλα
300 γρ. νερό  
500 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση














Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το λεμόνι σε ένα κατσαρολάκι και μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
Λιώνουμε το βούτυρο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Χτυπάμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο.
Ρίχνουμε με το πινέλο λίγο βούτυρο πάνω σε ένα φύλλο. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση. Ραντίζουμε με λίγο βούτυρο ακόμη και ρίχνουμε λίγη γέμιση. Τυλίγουμε χωρίς όμως να το σφίξουμε πολύ. Σουρώνουμε προς τη μέση το ρολό μας πιέζοντας και από τις δυο πλευρές. Αφού σφίξουμε καλά βάζουμε το ρολάκι στο ταψί.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ετοιμάζουμε έτσι όλα τα ρόλα και σιγουρευόμαστε ότι όταν τα βάζουμε στο ταψί βουτυρώνουμε και ενδιάμεσα στα ρολά ώστε να γίνουν τραγανά με το ψήσιμο.
Ψήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα ή μέχρι να γίνουν τραγανά τα ρολά και να ψηθούν από κάτω και στο πλάι ανάμεσα στα ρολάκια.
Όταν βγάλουμε απο το φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο καυτό γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Μόλις κρυώσει μπορούμε να το βγάλουμε απο το ταψί!! Δεν θα τραβήξει άλλο σιρόπι.
Το μυστικό είναι το βούτυρο!! Θέλει το βουτυράκι του για να γίνει τραγανό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου