4 Δεκ 2016

Μεθυσμένα νηστίσιμα!!!

Καλημέρα!!! Καλό γιορτινό μήνα να έχουμε!!! Και αφού μπήκε ο Δεκέμβρης και στολίσαμε, ξεκινήσαμε και τα γλυκάκια μας!!
Πολύ ωραία συνταγή!! Λιώνουν στο στόμα!!!


Μεθυσμένα!!














Υλικά
230 ml μπύρα
200 ml αραβοσιτέλαιο
630 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
200γρ. μαρμελάδα φράουλα
ινδική καρύδα τριμμένη για πασπάλισμα
για το σιρόπι
450 γρ. ζάχαρη
330 ml νερό
1 στικ κανέλας
φλούδες από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση














Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες από το πορτοκάλι και το στικ κανέλας. Περιμένουμε να πάρουμε μια βράση και να λιώσει καλά η ζάχαρη, αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170° C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την μπύρα, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη μας.
Πλάθουμε τη ζύμη μπαλάκια και βάζουμε στην κάθε μπαλίτσα 1 κουτ. γλυκού από την μαρμελάδα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρά από πάνω και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και σιροπιάζουμε βουτώντας τα στο κρύο σιρόπι, πασπαλίζουμε με καρύδα και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου