7 Δεκ 2016

Τούρτα με μους μπουένο!!!

Καλημέρα!!!  Να και η τουρτίτσα μας!!
Όπως σας υποσχέθηκα!!! έγινε τέλεια!!! Δοκιμάστε τη....οπωσδήποτε!!!


Τούρτα












Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 αυγά
6 κουτ. σούπας ζάχαρη  
6 κουτ. σούπας αλεύρι 
4 κουτ. σούπας κακάο 
4 κουτ. σούπας σπορέλαιο 
1 βανίλια
2 κουτ. γλυκού κοφτά μπέικιν 
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό 
2 κούπες ζάχαρη 
2 βανίλιες
2 κουτ. σούπας κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας 
1 κουτ. σούπας γλυκόζη
Για τη μους
3 κουτάκια φυτική σαντιγί (τύπου ερμόλ)
450 γρ. πραλίνα φουντουκιού
12 kinder Bueno τριμμένα ελαφρά στο μούλτι
Διακοσμούμε όπως θέλουμε, εγώ έβαλα πουράκια και καραμελάκια σοκολάτας!!!

Εκτέλεση










Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Καλό θα είναι να ξεκινήσουμε απο την προηγούμενη μέρα!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά να αφρατέψει καλά το μείγμα. Στη συνέχεια με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το αλέυρι, το κακάο, τη βανίλια και το μπέικιν (αφού τα κοσκινίσουμε πρώτα) πολύ καλά και προσθέτουμε και το σπορέλαιο. Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ενα ανοιγόμενο ταψάκι και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά, εκτός απο το κονιάκ για 2 με 3 λεπτά, κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε και το κονιάκ.
Όταν ετοιμαστεί το παντεσπάνι το βγάζουμε απο το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό παντεσπάνι. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι φτιάχνουμε τη μους.
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη πραλίνα φουντουκιού και τα τριμμένα kinder Bueno, χτυπάμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας!!!
Απλώνουμε την κρέμα στο παντεσπάνι και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει πολύ καλά!!
Λίγο πριν τη χρειαστούμε ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με ότι θέλουμε!!!
Είναι τέλεια!!! Δοκιμάστε τη!!! 

1 σχόλιο:

  1. ερώτηση ΅: τι νούμερο ταψάκι βάλατε ? και το παντεσπανι είναι μόνο βάση ή μπαίνει και δεύτερο???ευχαριστώ Γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή