31 Δεκ 2016

Βασιλόπιτα Κέικ!!!


Τελευταία συνταγή για φέτος!!! Πρώτο γλυκό του χρόνου!!
Καλή Πρωτοχρονιά εύχομαι σε όλους!!!!


Βασιλόπιτα


















Υλικά
3 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλυτζανιού βούτυρο
1 1/2 φλυτζανιού χυμό πορτοκαλιού
4 αυγά
2 κουτ. κοφτά μπαίκιν πάουντερ
1 κουτ. κοφτό σόδα
2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Για την επικάλυψη βανίλιας 
170 γρ. άχνη ζάχαρη 
30 γρ. βούτυρο λιωμένο 
½ κ. γλυκού αλάτι 
2 κ. σούπας γάλα 
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια 

Εκτέλεση

















Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και το αφήνουμε στην άκρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την πάουντερ. 
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσει. Ρίχνουμε τους κρόκους ένα - ένα και εξακολουθούμε το χτύπημα. 
Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιών και το προσθέτουμε στο μείγμα με τη μαργαρίνη και στη συνέχεια εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα.
Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. βγάζουμε τη βασιλόπιτα κέικ και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
Για την επικάλυψη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την επικάλυψη. Απλώνουμε πάνω απο τη βασιλόπιτα και με κουβερτούρα σχεδιάζουμε ότι θέλουμε απο πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου