1 Νοε 2018

Κρουασάν!!!



Καλησπέρα!!! Συνταγούλα επιτέλους, μετά από πολύ καιρό!!! Θα προσπαθήσω να μην χαθώ ξανά…  
Επιστροφή λοιπόν με τα τέλεια κρουασάν!!! Αυτή τη συνταγή την ανακάλυψε η ξαδέρφη μου Λίτσα και είναι από τις πιο πετυχημένες που έχω κάνει για κρουασάν…  Λοιπόν ας ξεκινήσουμε με τα υλικά μας…













Υλικά
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουτ. Γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας λάδι
50γρ. ζάχαρη
25γρ. μαγιά φρέσκια
Νερό χλιαρό όσο πάρει..

250γρ βούτυρο, τριμμένο στην χοντρή πλευρά του τρίφτη

Για τη γέμιση : άλειμμα πραλίνας, τυρί και πάριζα, τυρί φέτα, μαρμελάδα.

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό και σκιερό μέρος.

Στη συνέχεια την κόβουμε σε 16 κομμάτια. Τα κάνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη, αφού έχουμε αλευρώσει λίγο τον πάγκο, σε μέγεθος αραβικής πίτας. Παίρνουμε την πρώτη πίτα ρίχνουμε λίγο από το βούτυρο , σε διάφορα σημεία και από πάνω βάζουμε το επόμενο φύλλο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να βάλουμε και τα 16 φύλλα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βούτυρο να μην βγαίνει έξω από τη ζύμη.



Συνεχίζουμε ανοίγοντας σε μεγάλο στρογγυλό φύλλο. Κόβουμε στην αρχή σταυρό…







και στη συνέχεια σε τρίγωνα, ώστε να γίνουν 16.



Βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε 2 εκατοστά πιο μέσα από το πιο πλατύ μέρος, και αφού το χαράξουμε στην άκρη και τυλίγουμε σαν κρουασανάκι




Αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα, αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 25-30 λεπτά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου