Κέικ Κανέλας, Το Αρωματικό Σπιτικό Γλυκάκι που Μοσχοβολάει!


«Κανέλα στον αέρα, ζάχαρη γλυκιά,
φούρνος που ζεσταίνεται και όλη η γειτονιά!»

Ένα αφράτο, μυρωδάτο κέικ με έντονο άρωμα κανέλας και μια γλυκιά στρώση καστανής ζάχαρης που λιώνει στο ψήσιμο. Ιδανικό για καφέ, απογευματινό τσάι ή για να γεμίσει το σπίτι με αρώματα ζεστασιάς.

Κέικ















Υλικά:

  • 125γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική

  • 2 αυγά

  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 κούπα γάλα

  • 2 κουτ. σούπας κανέλα

  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) και βουτυρώνουμε-αλευρώνουμε καλά μια μεσαία φόρμα για κέικ.

  2. Χτύπημα: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.

  3. Μείγμα: Ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα, προσθέτοντας και 1 κ.σ. κανέλα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  4. Στρώσεις: Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα στη φόρμα. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την υπόλοιπη κανέλα. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

  5. Ψήσιμο: Ψήνουμε για 50 λεπτά. Ελέγχουμε με μαχαίρι.

  6. Ξεφορμάρισμα: Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα.

Tips για έξτρα γεύση:

  • Ρίξε λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω μόλις κρυώσει.

  • Πρόσθεσε κομματάκια μήλου ή σταφίδες στο μείγμα για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.

  • Σέρβιρε με μια μπάλα παγωτό βανίλιας για… έγκλημα γεύσης! 🍨

«Κι όταν το άρωμα της κανέλας γεμίσει το σπίτι, ξέρεις πως κάτι μαγικό μόλις βγήκε από το φούρνο… Καλή απόλαυση!»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις