Κέικ Κανέλας, Το Αρωματικό Σπιτικό Γλυκάκι που Μοσχοβολάει!
Κέικ
Υλικά:
-
125γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
-
2 αυγά
-
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κούπα γάλα
-
2 κουτ. σούπας κανέλα
-
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
-
Προετοιμασία: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) και βουτυρώνουμε-αλευρώνουμε καλά μια μεσαία φόρμα για κέικ.
-
Χτύπημα: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
-
Μείγμα: Ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα, προσθέτοντας και 1 κ.σ. κανέλα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
Στρώσεις: Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα στη φόρμα. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την υπόλοιπη κανέλα. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
-
Ψήσιμο: Ψήνουμε για 50 λεπτά. Ελέγχουμε με μαχαίρι.
-
Ξεφορμάρισμα: Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα.
Tips για έξτρα γεύση:
-
Ρίξε λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω μόλις κρυώσει.
-
Πρόσθεσε κομματάκια μήλου ή σταφίδες στο μείγμα για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.
-
Σέρβιρε με μια μπάλα παγωτό βανίλιας για… έγκλημα γεύσης! 🍨
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου