Κέικ Βατόμουρο & Αμύγδαλο – κάθε φέτα και μια έκρηξη γεύσης! 💜🌰
μια μπουκιά κέικ κι η μέρα γίνεται γλυκιά μαγικό! ✨
Υπάρχουν μέρες που θέλουμε κάτι γλυκό, ζουμερό και παράλληλα ελαφρύ, που να φέρνει φρεσκάδα και χρώμα στο τραπέζι μας. Αυτό το κέικ με βατόμουρα και αμύγδαλα είναι ακριβώς αυτό: ένα αφράτο κέικ, γεμάτο φρούτα και αρώματα, με τραγανά αμύγδαλα και μια νότα κανέλας που δίνει ζεστασιά σε κάθε μπουκιά. Ιδανικό για πρωινό, απογευματινό καφέ ή για ένα γλυκό διάλειμμα που θα σου φτιάξει τη μέρα! 💜
🥄 Υλικά
-
200 γρ. βατόμουρα φρέσκα
-
45 γρ. αμύγδαλα
-
35 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
-
1½ κ.γλ. κανέλα
-
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
-
¼ κ.γλ. αλάτι
-
230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
250 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
-
2 μεγάλα αυγά
-
1 βανιλίνη
-
1 κούπα ξινόγαλο
👩🍳 Εκτέλεση
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
-
Στο μούλτι χτυπάμε τα βατόμουρα, τα αμύγδαλα, τα 35 γρ. ζάχαρη και την κανέλα. Τα αμύγδαλα πρέπει να είναι χοντροκομμένα.
-
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
-
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τα 250 γρ. ζάχαρη, τα αυγά και τη βανιλίνη για 2 λεπτά. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το ξινόγαλο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Χωρίζουμε το 1/3 του μείγματος και το ανακατεύουμε με το μείγμα των μούρων και τα 30 γρ. αλεύρι.
-
Ρίχνουμε το 1/3 του λευκού μείγματος στη φόρμα, από πάνω το μείγμα με τα μούρα και στο τέλος το υπόλοιπο λευκό μείγμα.
-
Ψήνουμε περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα.
💡 Tips
-
Μην ανησυχείτε αν φαίνεται λίγο υγρό στο κέντρο – τα φρούτα κρατούν υγρασία.
-
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα φρούτα όπως φράουλες ή μύρτιλλα, ακόμα και κατεψυγμένα!
Κάθε φέτα και μια μικρή έκρηξη χρώματος και γεύσης! 💜
Απόλαυσε αυτό το κέικ με καλή παρέα, ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι, και άφησε τα βατόμουρα και τα αμύγδαλα να κάνουν τη μέρα σου πιο γλυκιά και παιχνιδιάρικη! ✨
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου