11 Μαρ 2021

Κέικ με μούρα!!!!





Υλικά

200γρ. βατόμουρα φρέσκα

45γρ. αμύγδαλα

35γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

1½ κ.γλ. κανέλα

330γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γλ. μαγειρική σόδα

¼ κ.γλ. αλάτι

230γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1 βανιλίνη

1 κούπα ξινόγαλο


Εκτέλεση


1.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τα τοιχώματα, τινάζοντας να πέσει το περίσσιο.
2.  Βάζουμε στο μούλτι, τα μούρα τα αμύγδαλα τα 35 γρ. ζάχαρη και την κανέλα και τα χτυπάμε. Τα αμύγδαλα να είναι χοντοκομμένα.
3.  Σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε τα 300γρ. αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ  χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα, το βούτυρο, με τα 250γρ. ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια για 2 λεπτά, καθαρίζοντας συχνά τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το ξινόγαλο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4.  Παίρνουμε το 1/3 από το μείγμα και το ανακατεύουμε με το μείγμα των μούρων και προσθέτουμε και τα 30γρ. αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το 1/3 του λευκού μείγματος, από πάνω το μείγμα με τα μούρα και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
5.  Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Το ελέγχουμε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι.
Tips..

·      Μη το φοβηθείτε αν φαίνεται σαν άψητο. Όλα τα κέικ που περιέχουν φρούτα κρατάτε υγρασία!

·      Μπορείτε να βάλετε και άλλα φρούτα, όπως φράουλες και μύρτιλλα.

·      Μπορείτε να τα βρείτε και κατεψυγμένα!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου