8 Απρ 2015

Παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια!!!



Καλημέρα!! Γιορτινές μέρες...Όμορφες μυρωδιές, να μοσχομυρίζει όλο το σπίτι. Αυτά τα παραδοσιακά κουλουράκια θα γίνουν ανάρπαστα!!!

Πασχαλινά Κουλουράκια!!!


















Υλικά (για 50 κουλουράκια)

250γρ. βούτυρο αγελάδος
250γρ. ζάχαρη
5 αυγά
100γρ. φρέσκο γάλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
2 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/5 κουτ.αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού αμμωνία
1 κρόκο αυγού
2 κουτ. σούπας γάλα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει.
Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και το γάλα, το ξύσμα και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και την αμμωνία.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού σιγά - σιγά στο μείγμα του βουτύρου - αυγών και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη και ελαστική ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο και πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα επιθυμούμε. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Χτυπάμε το κρόκο με τις κουτ. γάλακτος και αλέιφουμε τα κουλουράκια.
Ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου