23 Απρ 2015

Κασερόπιτα με κρέμα απο σιμιγδάλι!!!


 

Καλημέρα! Δεν θα πω να την φτιάξετε γιατί α έπρεπε ήδη να είχατε ξεκινήσει! Είναι απλά υπέροχη...τόσο κρεμώδης και τόσο μα τόσο τυρένια που θα ξετρελαθείτε... Είναι σας να λιώνει το τυρί με κάθε δάγκωμα σας!!!
Περιμένω να μου πείτε εντυπώσεις, όταν την φτιάξετε!! Γιατί θα τη φτιάξετε...


Η Πιτούλα




















Υλικά

2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας
75 ml ελαιόλαδο
1 κρόκος αυγού
1 λίτρο φρέσκο γάλα
100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
250 - 300 γρ. καλής ποιότητας κασέρι τριμμένο
1 αυγό
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουτ. σούπας γιαούρτι



Εκτέλεση

Ξεκινάω με την κρέμα από σιμιγδάλι:
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσω να κάψει. Προσθέτω το σιμιγδάλι, πασπαλιστά αλλά  όλο μαζί, ανακατεύοντας έντονα και με το σύρμα.  Συνεχίζω το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, πάντα ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει η κρέμα  και να  μοιάζει με μπεσαμέλ. Προσθέτω το βούτυρο, ανακατεύω μέχρι να λιώσει και αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνω το κασέρι, το αυγό,  αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύω καλά, μέχρι να φτιάξω  μια κρέμα λεία και ομοιογενή. Στο τέλος ρίχνω και τις 2 κουτ. γιαουρτιού και ανακατεύω. Αφήνω την κρέμα κατά μέρος για να κρυώσει, αφού τη σκεπάσω με διάφανη μεμβράνη την οποία εφαρμόζω στην  επιφάνειά της, για να μην σχηματιστεί πέτσα.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο ένα βαθύ ορθογώνιο ταψί και στρώνω εκεί το   ένα φύλλο σφολιάτας. Τεντώνω με προσοχή τις άκρες του φύλλου, έτσι ώστε να καλύψω και τα τοιχώματα του ταψιού όσο περισσότερο γίνεται. 

Αδειάζω εκεί την κρέμα και ισιώνω την επιφάνεια με. Σκεπάζω την κρέμα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζω τις άκρες των δύο φύλλων, για  να σφραγίσω τη γέμιση. Χαράζω την πίτα σε μεγάλα κομμάτια, χωρίς να  φτάσει το μαχαίρι μέχρι τον πάτο του ταψιού. Σε ένα μπολάκι χτυπάω τον κρόκο αυγού με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας νερό και με ένα πινέλο αλείφω την επιφάνεια της πίτας με το μείγμα αυτό.  Ψήνω την κασερόπιτα για 30 – 40 λεπτά, μέχρι  η κρέμα να σφίξει και η επιφάνεια να ροδίσει καλά. 

Την απολαμβάνουμε χλιαρή η κρύα!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου