29 Απρ 2015

Ψωμί μπύρας με δεντρολίβανο!

 

Καλημέρα! Ένα τέλειο ψωμάκι που θα γίνει ανάρπαστό, ειδικά αν σας αρέσει το δεντρολίβανο... Είναι πολύ εύκολη η παρασκευή του! Και θα το φτιάχνεται συνεχώς!!!

Ψωμάκι!!!



















Υλικά για ½ κιλό (περίπου)
300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
30 γραμμ. ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού δεντρολίβανο ξερό ή 1 κουταλιά φρέσκο
330 ml μπύρα

 

Εκτέλεση











 

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα μικρό ταψάκι.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο. Στο τέλος ρίχνουμε την μπύρα και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνουμε το ψωμί μας για 50′ περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγάζουμε το αφήνουμε για 15΄ και ξεφορμάρουμε!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου