5 Απρ 2015

Σάμαλι νηστίσιμο!!!





























Καλησπέρα! Χρόνια πολλά!! Εδώ είμαι πάλι!!! Είχα κάποια προβληματάκια που με κράτησαν μακριά, αλλά τώρα είμαι εδώ να σας αποζημιώσω!!! Μια συνταγούλα νηστίσιμη για να γλυκαθούμε τη Μεγάλη Εβδομάδα. Χωρίς λάδι, πολύ εύκολη και οικονομική!!!!!!


Σάμαλι!!!

Υλικά
1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2/3 κούπας ζάχαρη
4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού μαστίχα
300 γρ. ταχίνι (κρατάμε 2 κουτ. σούπας)
500 ml ανθρακούχο νερό
150 γρ. φιλέ αμυγδάλου
Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 6 με 7 λεπτά, από την ώρα κοχλασμού. Και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά, δηλαδή τα σιμιγδάλια, τη ζάχαρη, το μπέικιν και τη μαστίχα. Και σε ένα άλλο ανακατεύουμε πολύ καλά το ανθρακούχο νερό με το ταχίνι.
Στο μείγμα με το ταχίνι προσθέτουμε ανακατεύοντας πολύ καλά το μείγμα με τα σιμιγδάλια.
Σε ένα ταψί απλώνουμε τις 2 κουταλιές ταχίνι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το αφήνουμε για 1 1/2 ώρα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο βαθμούς για 35 - 45 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε από το φούρνο το σάμαλι, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Το αφήνουμε 3 - 4 ώρες και σερβίρουμε!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου