26 Απρ 2015

Κέικ μήλου με γιαούρτι!


Καλημέρα! Καθώς έψαχνα στα site να πάρω ιδέες για το blog, έπεσα σε αυτή τη συνταγή και μου άρεσε. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσεξα ότι μέσα είχε μαγιά και διαβάζοντας τα σχόλια κάτω από την συνταγή, είδα κάποια κυρία να γράφει ότι δεν ταιριάζει η μαγιά μέσα στο κέικ. Το έφτιαξα και βγήκε τέλειο σε γεύση! Δεν φούσκωσε αρκετά, αλλά νομίζω ότι σε αυτό έφταιξε και η φόρμα για κέικ που ήταν λίγο μεγάλη για το μείγμα!
Η αλήθεια είναι ότι πριν το φτιάξω, σκεφτόμουν να μην βάλω μαγιά και να αντικαταστήσω το αλεύρι γ.ο.χ. με φαρίνα. Αλλά ήθελα να δοκιμάσω την συνταγή!



Κέικ Μήλου!!!




















Υλικά
2 μήλα μεγάλα
χυμό από 1 λεμόνι
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξερή
150 γρ. ζάχαρη
80 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αυγά
200 γρ. γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο




















Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Ανακατεύουμε το αλεύρι τη μαγιά και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, έως ότου ασπρίσει το μείγμα και προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το γιαούρτι εναλλάξ.
Βάζουμε στο φούρνο για 40 - 45 λεπτά.
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με ένα μαχαιράκι.
Βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Μπορούμε να σε σερβίρουμε με γιαούρτι, παγωτό και να πασπαλίσουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου