17 Μαρ 2015

Κέικ Λεμονιού!!! Νηστίσιμο!!!!!



Καλησπέρα!!! Ένα ακόμη νηστίσιμο κέικ που θα σας ξετρελάνει και θα το φτιάχνετε συνέχεια!! Είναι ελαφρύ και αφήνει μια αίσθηση δροσιάς και καλοκαιριού!!!

 Κείκ Λεμονιού!
 
Υλικά:
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ¼ κούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ξύσμα από λεμόνι
2/3 κούπας ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
3 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουτ. σούπας χυμό από λεμόνι
1 κούπα σόδα υγρή (αναψυκτικό)

Εκτέλεση:
 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το λάδι, το κονιάκ, το χυμό και τη σόδα.
Ρίχνουμε τα αλεύρι σιγά – σιγά στο μπολ των υγρών, να γίνει ένα λείο πηχτό μείγμα, σαν χυλός.Αδειάζουμε σε ταψάκι 20 εκ. ή φόρμα του κέικ, που έχουμε πρώτα λαδώσει και αλευρώσει πολύ καλά. Ψήνουμε  στους 160ο για περίπου 1 ώρα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά! Ύστερα ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά!!!

Και σερβίρουμε!!

***Tips***

*Ταιριάζει απόλυτα σερβιρισμένο με παγωτό βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου