Σπιτικά κουλουράκια κανέλας: μια ζύμη, χίλια χαμόγελα!



🥨✨
«Κουλουράκια μυρωδάτα,
με κανέλα και πορτοκάλι…
μια μπουκιά κι όλο το σπίτι γεμίζει ζεστασιά μεγάλη!»
🍊❤️

Τα σπιτικά κουλουράκια έχουν πάντα τη δική τους μαγεία. Μυρωδιές που ταξιδεύουν, γεύσεις που θυμίζουν παιδικά χρόνια και μια ζύμη που πλάθεται με αγάπη. Εύκολα, αφράτα και αρωματικά, είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι σας. ☕✨




Κουλουράκια Κανέλας!



















Υλικά

  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο

  • 1 κούπα ζάχαρη

  • ¾ κούπας χυμό πορτοκάλι

  • ¼ κούπας κονιάκ

  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα

  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο

  • Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 500–600 γρ.)





Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη και το μπέικιν.
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού, τον ρίχνουμε στο μπολ και συνεχίζουμε με τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα μας αρέσει και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.


✨ Και έτοιμα! Ζεστά, μυρωδάτα κουλουράκια που μοσχοβολούν κανέλα και πορτοκάλι… Μικρές μπουκίτσες χαράς που κλείνουν μέσα τους γεύση και αναμνήσεις. 🥰


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις