Τυρόπιτα βασιλικού με λιαστή ντομάτα!!
Φύλλο που σκάει τραγανό,
γέμιση που λιώνει γλυκά…
μια μπουκιά και λες «Ωπα, τι έπαθα!» 😋
Τυρόπιτα… αλλιώς!
Με τυριά που λιώνουν, βασιλικό που μοσχοβολά και λιαστή ντομάτα που θυμίζει καλοκαιρινές βόλτες στο νησί.
Τυρόπιτα
Υλικά
-
1 πακέτο σφολιάτα βουτύρου
-
400 γρ. ανθότυρο
-
300 γρ. φέτα
-
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
-
6 αυγά ελαφρά χτυπημένα
-
1 φλιτζάνι γάλα
-
2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
-
10 λεπτές λωρίδες λιαστής ντομάτας
-
Αλάτι, πιπέρι
-
1 αυγό για άλειμμα
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 170°C… γιατί αυτή η ιστορία θέλει σωστό κλίμα!
Χτυπάμε τα 6 αυγά με το γάλα και λίγο πιπέρι – σαν να φτιάχνουμε το πιο απαλό φιλί.
-
Ανακατεύουμε σε λεκάνη ανθότυρο, φέτα, γραβιέρα, το μείγμα αυγών-γάλακτος, τον βασιλικό και τη λιαστή ντομάτα – το αρωματικό μας μυστικό.
-
Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, να τυλίξει απαλά τον πάτο και τα πλαϊνά.
-
Στρώνουμε τη γέμιση, την ισιώνουμε και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, σαν να σκεπάζουμε θησαυρό.
-
Διπλώνουμε τις άκρες, αλείφουμε με το αυγό, χαράζουμε, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσαφένια και ακαταμάχητη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου