Τυρόπιτα βασιλικού με λιαστή ντομάτα!!

Φύλλο που σκάει τραγανό,
γέμιση που λιώνει γλυκά…
μια μπουκιά και λες «Ωπα, τι έπαθα!» 😋


Τυρόπιτα… αλλιώς!
Με τυριά που λιώνουν, βασιλικό που μοσχοβολά και λιαστή ντομάτα που θυμίζει καλοκαιρινές βόλτες στο νησί.


Τυρόπιτα














Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα βουτύρου

  • 400 γρ. ανθότυρο

  • 300 γρ. φέτα

  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

  • 6 αυγά ελαφρά χτυπημένα

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

  • 10 λεπτές λωρίδες λιαστής ντομάτας

  • Αλάτι, πιπέρι

  • 1 αυγό για άλειμμα


Εκτέλεση














  1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 170°C… γιατί αυτή η ιστορία θέλει σωστό κλίμα!

  2. Χτυπάμε τα 6 αυγά με το γάλα και λίγο πιπέρι – σαν να φτιάχνουμε το πιο απαλό φιλί.

  3. Ανακατεύουμε σε λεκάνη ανθότυρο, φέτα, γραβιέρα, το μείγμα αυγών-γάλακτος, τον βασιλικό και τη λιαστή ντομάτα – το αρωματικό μας μυστικό.

  4. Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, να τυλίξει απαλά τον πάτο και τα πλαϊνά.

  5. Στρώνουμε τη γέμιση, την ισιώνουμε και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, σαν να σκεπάζουμε θησαυρό.

  6. Διπλώνουμε τις άκρες, αλείφουμε με το αυγό, χαράζουμε, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσαφένια και ακαταμάχητη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις