Κέικ Μήλου με Σταφίδες & Γλυκό Frosting Μελιού 🍏


💛 «Αν έπρεπε να περιγράψω την ευτυχία σε γεύση, θα ήταν αυτό το κέικ: ζουμερό από τα μήλα, τρυφερό με το frosting του και γεμάτο μικρές γλυκές εκπλήξεις. Το κόβεις και είναι σαν να κόβεις μια στιγμή χαράς.» 🍰

Ένα κέικ που μυρίζει φθινόπωρο, αλλά τρώγεται όλο τον χρόνο! Ζουμερό από τα μήλα, γλυκό από τις σταφίδες, με μια δόση φρεσκάδας από το λεμόνι και… ένα βελούδινο frosting με μέλι που θα σε κάνει να κλείνεις τα μάτια στην πρώτη μπουκιά. 💛
















Υλικά
🔸 100 γρ. ελαιόλαδο
🔸 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
🔸 60 γρ. καστανή ζάχαρη
🔸 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
🔸 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
🔸 1 κ.γ. κανέλα
🔸 1 πρέζα αλάτι
🔸 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
🔸 1 κ.γ. σόδα (γεμάτο)
🔸 3 πράσινα μήλα τριμμένα
🔸 Ξύσμα από 1 λεμόνι
🔸 80 γρ. σταφίδες ξανθές
🔸 4 κ.σ. νερό

Για το frosting
🔸 70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
🔸 70 γρ. καστανή ζάχαρη
🔸 50 γρ. μέλι
🔸 150 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση














Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τις σταφίδες με το νερό σε κατσαρολάκι, σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσουν την υγρασία και αφήνουμε να κρυώσουν.

  2. Χτυπάμε ελαιόλαδο + ζάχαρες, ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά.

  3. Κοσκινίζουμε σε άλλο μπολ αλεύρι, κανέλα, αλάτι, μπέικιν και σόδα.

  4. Στο μείγμα των υγρών προσθέτουμε μήλα, ξύσμα και σταφίδες. Έπειτα ενσωματώνουμε τα στερεά σε 2-3 δόσεις.

  5. Βουτυροαλευρώνουμε φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C για 50’ περίπου.

  6. Κρυώνουμε και κόβουμε το κέικ στη μέση κατά μήκος.

  7. Φτιάχνουμε το frosting: χτυπάμε βούτυρο + ζάχαρη + μέλι, μετά προσθέτουμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει αφράτο.

  8. Γεμίζουμε το κέικ στη μέση και καλύπτουμε την επιφάνεια.

👉 Βάζουμε 2 ώρες στο ψυγείο και… έτοιμο για να κλέψει καρδιές! 💘


Ένα κομμάτι δεν θα σου φτάσει – το δεύτερο είναι σχεδόν υποχρεωτικό! 😉🍰

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις