8 Νοε 2016

Μελιτζάνες παπουτσάκια!!!


Καλημέρα!!! Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν!!! Σήμερα σας έχω τέλειο φαγάκι!!!!
Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!!! Είναι τόσο νόστιμο...Λιώνει στο στόμα!!!


Παπουτσάκια!!!














Υλικά
5 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
200γρ. χυμό ντομάτας
κεφαλοτύρι τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
2 καρφάκια γαρύφαλλο
Για τη μπεσαμέλ
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
500 γραμμάρια γάλα πλήρες
2 κρόκους αυγών
μοσχοκάρυδο τριμμένο
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση














Κόβουμε τις μελιτζάνες κάθετα στη μέση, τις χαράζουμε σταυρωτά, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγη ώρα να ξεπικρίσουν!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο βαθμούς.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ξεκινάμε με τον κιμά. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο κ τσιγαρίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και κανελογαρύφαλα. Όταν πιεί όλα τα υγρά, προσθέτουμε και το μαϊντανό και αφήνουμε στην άκρη.
Συνεχίζουμε με τη μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι.
Ρίχνουμε το βούτυρο με το αλεύρι και το καβουρδίζουμε καλά... Προσθέτουμε το γάλα σιγά - σιγά και ανακατεύουμε πολύ καλά να μη σβολιάσει.
Όταν δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε δυο κουταλιές απο τη μπεσαμέλ και τις ανακατεύουμε με τον κιμά.
Συναρμολόγηση:
Πατάμε λίγο τις μελιτζάνες με ένα κουτάλι, να κάνουμε ένα βαθούλωμα. Πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι και προσθέτουμε τον κιμά και απο πάνω τη μπεσαμέλ. Ρίχνουμε πάλι λίγο τυράκι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου