3 Ιαν 2017

Χοιρινό ρολό με μέλι και μουστάρδα!!!


Καλή Χρονιά σε όλους!!!! Υγεία...ευτυχία...αγάπη!!!
Μια πολύ ωραία και γιορτινή συνταγή που το χοιρινό λιώνει στο στόμα...
















Υλικά
2 κιλά ρολό μπούτι χοιρινό σε δίχτυ

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

δεντρολίβανο

 θυμάρι

4 κ.σ. βούτυρο

2 σκ. σκόρδο

100 γρ. πικάντικη μουστάρδα

Για το γλάσο

150 γρ. μαύρη ζάχαρη

150 γρ. μέλι

1 ξυλάκι κανέλα

2 γαρυφαλάκια

Πιπέρι

Τζίντζερ τριμμένο

Μπαχαρι



Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι το οποίο είναι τυλιγμένο με δίχτυ και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, δίνουμε χρώμα στο κρέας μας από όλες τις πλευρές.

Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε λαδόκολλα. Βάζουμε τα μυρωδικά απλώνοντας αρκετά κλωνάρια από δεντρολίβανο και από θυμάρι. Μόλις πάρει χρώμα το κρέας μας από όλες τις πλευρές το βάζουμε πάνω από τα μυρωδικά μας. Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε εκτός φωτιάς το βούτυρο μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το κρέας μας. Τυλίγουμε το κρέας μας με τη λαδόκολλα σαν μία καραμέλα. Το σκεπάζουμε και με το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με σχάρα.

Ψήνουμε για 3 ώρες στους 180 βαθμούς.Μετά από 3 ώρες το βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε με ένα ψαλίδι το δίχτυ μας.  

Για το γλάσο 

Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Αλείφουμε με την καυτερή μουστάρδα το ρολό και βάζουμε από πάνω το γλάσο μας .Βάζουμε το ρολό πίσω στο φούρνο για 30 λεπτά. Κάθε 5 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και βάζουμε το γλάσο από πάνω. 

Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο το κρέας και σερβίρουμε σε φέτες με πουρέ πατάτας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου