🌟 Τριγωνάκια με χαλούμι & λουκάνικο 🌟


Δεν είναι απλώς μεζεδάκι.
Είναι η δικαιολογία να μαζευτεί η παρέα,
να γεμίσει το τραπέζι φωνές,
και τα δάχτυλα να ψάχνουν το επόμενο τριγωνάκι.

Μικρά, τραγανά και γεμάτα γεύση!
Λαχταριστά τριγωνάκια που παντρεύουν το χαλούμι με λουκάνικο Φρανκφούρτης, πιπεριά και πράσο. Ένα μεζεδάκι που σερβίρεται ζεστό και μυρίζει… παρέα, κουβέντα και χαμόγελα. 🥂✨

Πιτάκια














Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

  • 1 πράσο

  • 225 γρ. χαλούμι

  • 300 γρ. λουκάνικο Φρανκφούρτης

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • 3 αυγά

  • 1 φλ. γάλα

  • 90–100 γρ. βούτυρο (για επάλειψη των φύλλων)


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το μαλακώνουμε σε τηγάνι με 1 κ.σ. λάδι.

  2. Σε μπολ τρίβουμε το λουκάνικο και το χαλούμι με τον τρίφτη του κρεμμυδιού.

  3. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα με λουκάνικο–τυρί.

  4. Ρίχνουμε μέσα το πράσο και την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους.

  5. Ανοίγουμε τα φύλλα, τα κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη κάθε λωρίδας.

  6. Τυλίγουμε σε τριγωνάκια.

  7. Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, σε αέρα και αντίσταση, για περίπου 30 λεπτά. Το ταψί τοποθετείται λίγο πιο κάτω από τη μέση του φούρνου.

Tips

  • Τρώγονται και ζεστά και σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Αν θέλουμε πιο πικάντικη εκδοχή, προσθέτουμε λίγη καυτερή πιπερίτσα στη γέμιση.

  • Φυλάσσονται στην κατάψυξη άψητα και ψήνονται απευθείας όποτε τα χρειαστούμε.

Τραγανή μπουκιά, γεμάτη νοστιμιά! 🥰
Αυτά τα τριγωνάκια δεν είναι απλώς μεζεδάκι… είναι η αφορμή να μαζευτεί η παρέα γύρω από το τραπέζι. 🍷🧀🌶️


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις