🌟 Τριγωνάκια με χαλούμι & λουκάνικο 🌟
Είναι η δικαιολογία να μαζευτεί η παρέα,
να γεμίσει το τραπέζι φωνές,
και τα δάχτυλα να ψάχνουν το επόμενο τριγωνάκι.
Πιτάκια
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
1 πράσο
-
225 γρ. χαλούμι
-
300 γρ. λουκάνικο Φρανκφούρτης
-
1 κόκκινη πιπεριά
-
3 αυγά
-
1 φλ. γάλα
-
90–100 γρ. βούτυρο (για επάλειψη των φύλλων)
Εκτέλεση
-
Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το μαλακώνουμε σε τηγάνι με 1 κ.σ. λάδι.
-
Σε μπολ τρίβουμε το λουκάνικο και το χαλούμι με τον τρίφτη του κρεμμυδιού.
-
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα με λουκάνικο–τυρί.
-
Ρίχνουμε μέσα το πράσο και την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους.
-
Ανοίγουμε τα φύλλα, τα κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη κάθε λωρίδας.
-
Τυλίγουμε σε τριγωνάκια.
-
Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, σε αέρα και αντίσταση, για περίπου 30 λεπτά. Το ταψί τοποθετείται λίγο πιο κάτω από τη μέση του φούρνου.
✨ Tips
-
Τρώγονται και ζεστά και σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Αν θέλουμε πιο πικάντικη εκδοχή, προσθέτουμε λίγη καυτερή πιπερίτσα στη γέμιση.
-
Φυλάσσονται στην κατάψυξη άψητα και ψήνονται απευθείας όποτε τα χρειαστούμε.
Τραγανή μπουκιά, γεμάτη νοστιμιά! 🥰
Αυτά τα τριγωνάκια δεν είναι απλώς μεζεδάκι… είναι η αφορμή να μαζευτεί η παρέα γύρω από το τραπέζι. 🍷🧀🌶️
.jpg)
.jpg)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου