21 Νοε 2017

Kόκκινες φακές βελουτέ με γλυκοπατάτα



Καλημέρα!!! Χειμώνιασε και τι καλύτερο απο μια σουπίτσα ζεστή - ζεστή...
Γίνεται πολύ γρήγορα, πολύ εύκολη, πολύ υγιεινή και με ελάχιστα υλικά!!! Δοκιμάστε τη...

Φακές Βελουτέ


















Υλικά
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια κόκκινες φακές
2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη
4 φλιτζάνια νερό ζεστό
1 κύβος ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
1 ψητή γλυκοπατάτα μικρή
Χυμός ένος λεμονιού


Εκτέλεση



















Ξεκινάμε με τη γλυκοπατάτα. Τριπάμε με ενα πιρούνι τη γλυκοπατάτα σε αρκετά σημεία. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC για 45 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ελαιολαδο σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να ξανθίνει το κρεμμύδι μας... Προσθέτουμε στη συνέχεια το σέλερυ και συνεχίζουμε για αλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις φακές, την πάπρικα, το κύμινο, το νερό και τον κύβο αν βάλετε.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 - 30 λεπτά.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και τη βάζουμε στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει σαν πουρές.
Σερβίρουμε με ψωμάκι φρυγανισμένο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου