22 Νοε 2017

Πτι φουρ!!!!!


Καλημέρα!!!  Τι να πω για αυτά τα μικρά μπισκοτάκια...
Λιωνουν κυριολεκτικά στο στόμα!!!! Τέλεια.... Δοκιμάστε τα...



Πτι φουράκια...



















Υλικά
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
λίγο κονιάκ ή λικέρ
ξύσμα λεμονιού

Για τη γέμιση
Μαρμελάδα της επιλογής μας

Πραλίνα φουντουκιού
Για τη διακόσμηση
Τρούφα, σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.), 2 κ.σ. ελαιόλαδο



Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με την άχνη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Ρίχνουμε τα αυγά ενα-ενα, την βανίλια, το λικερ, το ξύσμα και χτυπάμε για ακόμα λίγη ώρα. Ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύουμε στο χέρι. 
Βάζουμε το μίγμα σε μία σακούλα με κορνέ και κάνουμε τα σχήματα της αρεσκείας μας. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Μόλις κρυώσουν, γεμίζουμε με την μαρμελάδα ή πραλίνα και τα κολλάμε μεταξύ τους. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρίν μαζί με το ελαιόλαδο και μετά βουτάμε ένα ένα τα πτι-φουράκια μας στην σοκολάτα και τέλος στην τρούφα.





Tips
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Εκτός απο τρούφα, μπορούμε να βάλουμε ξηρούς καρπούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου