✨ Πτι-φουράκια... μικρές μπουκιές απόλαυσης! ✨


Τα κοιτάς και νομίζεις πως είναι απλά μπισκοτάκια.
Τα δοκιμάζεις και ανακαλύπτεις
ότι η ζωή έχει χώρο για περισσότερη γλύκα. 💕

Μικρά, τρυφερά και λαχταριστά… αυτά τα πτι-φουράκια είναι σαν μικρά κοσμήματα στο τραπέζι! Κάθε μπουκιά κρύβει γλυκιά έκπληξη, είτε με μαρμελάδα είτε με πραλίνα, και η σοκολατένια τους επικάλυψη τα κάνει ακαταμάχητα. 💕 Ιδανικά για καφέ, τσάι ή για να χαρίσεις λίγη μαγεία σε αγαπημένα πρόσωπα.

Πτι φουράκια...



















Υλικά

Για τη ζύμη

  • 150 γρ. βούτυρο

  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 2 αυγά

  • 300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 βανίλια

  • λίγο κονιάκ ή λικέρ

  • ξύσμα λεμονιού

Για τη γέμιση

  • Μαρμελάδα της επιλογής μας

  • Πραλίνα φουντουκιού

Για τη διακόσμηση

  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Τρούφα (ή ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους)


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει.

  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια, το λικέρ και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα.

  3. Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά στο χέρι.

  4. Μεταφέρουμε το μίγμα σε κορνέ και σχηματίζουμε μπισκοτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10–15 λεπτά.

  6. Μόλις κρυώσουν, γεμίζουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα και τα κολλάμε ανά δύο.

  7. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί, βουτάμε τα πτι-φουράκια και στο τέλος τα περνάμε από τρούφα ή ξηρούς καρπούς.

Tips ✨

  • Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30’ πριν το πλάσιμο, για να «δέσει».

  • Μπορούμε να τα γεμίσουμε και με λευκή σοκολάτα ή καραμέλα για πιο παιχνιδιάρικες παραλλαγές.


Μικρές γλυκές μπουκίτσες, που κρύβουν μέσα τους χαρά και αρώματα… Δοκίμασέ τα, πρόσφερε τα με αγάπη και άφησε το χαμόγελο να γίνει το πιο όμορφο γλάσο τους! 🌷🍫

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις