✨ Πτι-φουράκια... μικρές μπουκιές απόλαυσης! ✨
Τα κοιτάς και νομίζεις πως είναι απλά μπισκοτάκια.
Τα δοκιμάζεις και ανακαλύπτεις
ότι η ζωή έχει χώρο για περισσότερη γλύκα. 💕
Πτι φουράκια...
Υλικά
Για τη ζύμη
-
150 γρ. βούτυρο
-
150 γρ. ζάχαρη άχνη
-
2 αυγά
-
300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 βανίλια
-
λίγο κονιάκ ή λικέρ
-
ξύσμα λεμονιού
Για τη γέμιση
-
Μαρμελάδα της επιλογής μας
-
Πραλίνα φουντουκιού
Για τη διακόσμηση
-
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Τρούφα (ή ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους)
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει.
-
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια, το λικέρ και το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά στο χέρι.
-
Μεταφέρουμε το μίγμα σε κορνέ και σχηματίζουμε μπισκοτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10–15 λεπτά.
-
Μόλις κρυώσουν, γεμίζουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα και τα κολλάμε ανά δύο.
-
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί, βουτάμε τα πτι-φουράκια και στο τέλος τα περνάμε από τρούφα ή ξηρούς καρπούς.
Tips ✨
-
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30’ πριν το πλάσιμο, για να «δέσει».
-
Μπορούμε να τα γεμίσουμε και με λευκή σοκολάτα ή καραμέλα για πιο παιχνιδιάρικες παραλλαγές.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου