22 Δεκ 2017

Μελομακάρονα με κομματάκια σοκολάτας...


Καλησπέρα! Λίγες μέρες πριν τις γιορτές και μια συνταγή που θα απογειώσει τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά σας. Δοκιμάστε τη και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!!!


Μελομακάρονα...












Υλικά
Για το σιρόπι 
250γρ ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη
250γρ ζάχαρη καστανή
375γρ νερό
50γρ γλυκόζη
75γρ μέλι
Για τη ζύμη
Μείγμα υγρών
70γρ χυμό πορτοκάλι
130γρ ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
20γρ μέλι
40γρ νερό
50γρ ζάχαρη άχνη
2 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
1/2 κουτ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
1κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη
1 κάψουλα βανιλλίνη
Μισό πορτοκάλι ξύσμα
2 γρ αμμωνία σκόνη
Μειγμα Στερεών
280 γρ αλεύρι μαλακό
3 γρ baking powder
45 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση














  • Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά, εκτός απο το μέλι για 5 λεπτά. Μόλις κατεβάσουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ενα μπολ βάζουμε το μείγμα των υγρών και ανακατευουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε κοσκινισμένα τα στέρεα υλικά και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη να μη κολλάει στα χέρια.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονά μας και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180ο.
  • Μόλις τα βγάλουμε τα ρίχνουμε αμέσως στο σιρόπι για 2 λεπτά και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου