10 Ιαν 2018

Κορμός σοκολάτας γλάσο λευκής σοκολάτας!


Καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε...
Ξέρετε και έχετε καταλάβει την αδυναμία μου στα γλυκά! Οπότε η πρώτη ανάρτηση του χρόνου επιβάλλει γλυκάκι... ή μάλλον γλυκάρα!

Κορμός













Υλικά
Για το παντεσπάνι

3 αυγά 
2 κρόκοι
75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
25 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την μους της γέμισης
1 φάκελο garni
γάλα όσο αναγράφει στη συσκεβασία
Για το γλάσο
300 γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
τρούφα για διακόσηση

Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ° C στον αέρα. Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν καλά.Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κοσκινισμένο κακάο και το ξύσμα.Aνακατεύουμε ελαφρά με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας προσπαθώντας να μην χάσουμε πολύ όγκο από το μείγμα μας.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και όταν το τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι, αυτό να βγαίνει καθαρό. Αφαιρούμε από τον φούρνο, τυλίγουμε σε μια πετσέτα απο τη μακρόστενη πλευρά και αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε μια σχάρα.
Για την μους της γέμισης
Οταν κρυώσει το παντεσπάνι, χτυπάμε τη μους μέχρι να αφρατέψει και απλώνουμε μέσα στον κορμό. τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
Για το γλάσο
Τοποθετούμε τη λευκή κουβερτούρα σε ένα μεσαίο μπολ.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε πριν αρχίσει να βράζει.Τη ρίχνουμε στην σοκολάτα και αφήνουμε να σταθεί 1 λεπτό ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα.Στη συνέχει ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαριζ για να ομοιογενοποιηθεί.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Στην συνέχεια χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει καλά και απλώνουμε γύρώ απο τον κορμο. Πασπαλίζουμε με την τρούφα και βάζουμε στο ψηγείο να παγώσει.


1 σχόλιο: