9 Φεβ 2018

Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες...


Καλημέρα! Για σήμερα ενα οικογενειακό φαγάκι!!!
Τέλειο και πολύ πολύ νόστιμο! Για το Κυριακάτικο τραπέζι, για καθημερινό, αλλά και για γιορτινό τραπέζι τέλειο!


Κοτόπουλο














Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
6 πατάτες
4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι
θυμάρι

Μαρινάδα
4 σκ. σκόρδο
1 κύβο κοτόπουλο
1 κουτ.γλυκου ρίγανη ξερή
ξύσμα+χυμό από 2 λεμόνια
50 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. νερό
1 κουτ. σουπ. θυμάρι 
40 γρ. μέλι
60 γρ. μουστάρδα

Εκτέλεση












Ξεκινάμε με τη μαρινάδα. Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά. Τοποθετούμε σε ενα μπολ το κοτοπουλο και ρίχνουμε απο πάνω τη μαρινάδα. Καλό είναι να το αφήσουμε στο ψυγείο για ενα βράδυ. Αλλά μπορούμε να το μαγειρέψουμε και αμέσως.
Κόβουμε τις πατάτες και τις σωτάρουμε στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το θυμάρι και βάζουμε στο ταψί μας. 
Απο πάνω βάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε και τη μαρινάδα. 
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου