13 Ιαν 2015

Χοιρινό με πράσο και σέλινο, αυγολέμονο!!!



Στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, υπήρχαν αρκετές λιχουδίες... Μια από αυτές το Χοιρινό με πράσα και σέλινα, το γνωστό μας πρασοσέλινο.  Τέλειο!!!
Ίσως σας τα δείχνω με κάποια καθυστέρηση αλλά η γεύση θα σας αποζημιώσει. Άλλωστε μπορείτε να τα απολαύσετε όλο το χρόνο!!!

Χοιρινό!!!!!!!!!



















Υλικά (4 άτομα)
1 κιλό χοιρινό (σπάλα)
500 γρ. σέλινο
500 γρ. πράσο
1 κρεμμύδι ξερό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
1 λεμόνι

Εκτέλεση
Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια και το πλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό. Το αφήνουμε να στραγγίσει πολύ καλά.
Πλένουμε το σέλινο και το πράσο και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μέσα στην κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κομμάτια χοιρινού ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό.
Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε το σέλινο και το πράσο να ζεματιστούν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Όταν δούμε ότι το χοιρινό είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε το σέλινο και πράσο. Και βράζουμε μέχρι να είναι και αυτά έτοιμα.

Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε μέσα στα αυγά το λεμόνι και 3 με 4 κουταλιές ζουμάκι από το φαγητό!!!

Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το πρασοσέλινο και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά να μην κόψει το αυγολέμονο. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε ζεστό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου