Τζατζίκι… Ταξίδι στο Αιγαίο! 🥒✨
Σήμερα ταξιδεύουμε σε μια δροσερή, αρωματική απόλαυση που αγαπάμε όλοι: το τζατζίκι! 🥒✨
Κρεμώδες, δροσιστικό, με μυρωδικά που θυμίζουν καλοκαίρι και θάλασσα…
Μια μπουκιά και νιώθεις αμέσως φρεσκάδα και χαρά! 😋
Ακολουθεί η συνταγή που θα σας χαρίσει γεύσεις και αρώματα που μένουν αξέχαστα. 💛
Τζατζίκι!!!
Υλικά:
-
1 kg γιαούρτι στραγγιστό (πλούσιο και κρεμώδες)
-
1 μεγάλο αγγούρι ή 2 μικρά 🥒
-
2 καρότα μεσαίου μεγέθους 🥕
-
3-4 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με το πόσο σου αρέσει) 🧄
-
5 κλωναράκια μαϊντανό
-
5 κλωναράκια άνηθο
-
5 κλωναράκια δυόσμο φρέσκο ή 1 κ.σ. ξηρό 🌿
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο 🫒
-
1 κ.σ. ξίδι
-
Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
1️⃣ Προετοιμασία λαχανικών:
-
Τρίβουμε το αγγούρι και τα καρότα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
-
Το σκόρδο το τρίβουμε στην ψιλή πλευρά για να δώσει άρωμα χωρίς να “κατακλύσει”.
-
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο) σε μικρά, αρωματικά κομματάκια.
2️⃣ Στραγγίζουμε το αγγούρι:
-
Βάζουμε το τριμμένο αγγούρι σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε με τα χέρια να φύγουν όλα τα υγρά.
-
Αυτό είναι το μυστικό για ένα τζατζίκι που δεν “νερώνει” και μένει πηχτό και κρεμώδες! 💧❌
3️⃣ Ανακάτεμα:
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.
-
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα αρώματα. 🌿✨
4️⃣ Αφήνουμε να “δέσουν” οι γεύσεις:
-
Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
-
Η υπομονή εδώ είναι το μυστικό: όσο πιο πολύ μένει, τόσο πιο αρωματικό και δροσιστικό γίνεται! ❄️⏳
Σερβίρισμα:
-
Μπορεί να συνοδεύσει όλα τα φαγητά: κρέας, ψάρι, λαδερά… ακόμα και σκέτο με φρέσκο ψωμί! 🍞🥰
-
Μια μπουκιά και νιώθεις καλοκαίρι, θάλασσα και φρεσκάδα ταυτόχρονα! 🌊☀️
"Δοκιμάστε το… και αφήστε τα αρώματα να σας ταξιδέψουν!" 🌿💛
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου