Τζατζίκι… Ταξίδι στο Αιγαίο! 🥒✨



"Μια μπουκιά και ο ήλιος λάμπει,
με άρωμα φρέσκο που σε μαγεύει!"

Σήμερα ταξιδεύουμε σε μια δροσερή, αρωματική απόλαυση που αγαπάμε όλοι: το τζατζίκι! 🥒✨
Κρεμώδες, δροσιστικό, με μυρωδικά που θυμίζουν καλοκαίρι και θάλασσα…
Μια μπουκιά και νιώθεις αμέσως φρεσκάδα και χαρά! 😋

Ακολουθεί η συνταγή που θα σας χαρίσει γεύσεις και αρώματα που μένουν αξέχαστα. 💛



Τζατζίκι!!!

Υλικά:

  • 1 kg γιαούρτι στραγγιστό (πλούσιο και κρεμώδες)

  • 1 μεγάλο αγγούρι ή 2 μικρά 🥒

  • 2 καρότα μεσαίου μεγέθους 🥕

  • 3-4 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με το πόσο σου αρέσει) 🧄

  • 5 κλωναράκια μαϊντανό

  • 5 κλωναράκια άνηθο

  • 5 κλωναράκια δυόσμο φρέσκο ή 1 κ.σ. ξηρό 🌿

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 🫒

  • 1 κ.σ. ξίδι

  • Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση


Εκτέλεση:

1️⃣ Προετοιμασία λαχανικών:

  • Τρίβουμε το αγγούρι και τα καρότα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.

  • Το σκόρδο το τρίβουμε στην ψιλή πλευρά για να δώσει άρωμα χωρίς να “κατακλύσει”.

  • Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο) σε μικρά, αρωματικά κομματάκια.

2️⃣ Στραγγίζουμε το αγγούρι:

  • Βάζουμε το τριμμένο αγγούρι σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε με τα χέρια να φύγουν όλα τα υγρά.

  • Αυτό είναι το μυστικό για ένα τζατζίκι που δεν “νερώνει” και μένει πηχτό και κρεμώδες! 💧❌

3️⃣ Ανακάτεμα:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.

  • Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα αρώματα. 🌿✨

4️⃣ Αφήνουμε να “δέσουν” οι γεύσεις:

  • Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.

  • Η υπομονή εδώ είναι το μυστικό: όσο πιο πολύ μένει, τόσο πιο αρωματικό και δροσιστικό γίνεται! ❄️⏳

Σερβίρισμα:

  • Μπορεί να συνοδεύσει όλα τα φαγητά: κρέας, ψάρι, λαδερά… ακόμα και σκέτο με φρέσκο ψωμί! 🍞🥰

  • Μια μπουκιά και νιώθεις καλοκαίρι, θάλασσα και φρεσκάδα ταυτόχρονα! 🌊☀️

"Δοκιμάστε το… και αφήστε τα αρώματα να σας ταξιδέψουν!" 🌿💛

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις