Σοκολατένια εκλέρ με άρωμα έκπληξη!!



Ένα γλυκάκι που ξυπνά τον ουρανίσκο – και τη διάθεση!

Δεν έχεις πάντα χρόνο για Παρίσι, αλλά μπορείς να φτιάξεις εκλέρ.
Λαχταριστά, σοκολατένια, με λευκή επικάλυψη που λιώνει απαλά –
είναι τόσο απολαυστικά, που θα τα κρύβεις απ’ τον εαυτό σου.

Αυτό το γλυκό έχει τσαχπινιά και φινέτσα μαζί. Αφράτη ζύμη σου, γεμάτη με μια απαλή, σοκολατένια πατισερί με άρωμα τζίντζερ και βανίλια. Από πάνω, ένα γλυκό στρώμα λευκής σοκολάτας που κάνει κάθε μπουκιά να λιώνει στο στόμα. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται – αρκεί λίγη υπομονή και θα σε ανταμείψει με το παραπάνω!


Εκλέρ !!!!!
















 Υλικά

Για την υπέροχη γέμιση-πατισερί

  • 500 ml γάλα, ζεστό και έτοιμο για μαγεία

  • 2 βανιλίνες, να μοσχοβολήσει το σπίτι

  • 6 κρόκοι αυγών, οι αστέρες της γεύσης

  • 150 γρ. ζάχαρη, για γλυκό παιχνίδι

  • 2 εκ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε ροδέλες (μικρές εκρήξεις αρώματος!)

  • 60 γρ. κορν φλάουερ, για να δέσει τέλεια

  • 30 γρ. βούτυρο, κρεμώδες και λαχταριστό

  • 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη, για σοκολατένιες αγκαλιές

Για τη ζύμη που... πετάει (choux)

  • 250 ml νερό, ζεστό σαν αγκαλιά

  • 110 γρ. βούτυρο, λιωμένο και λαχταριστό

  • 1/2 κ.γ. αλάτι, για ισορροπία γεύσης

  • 1 1/2 κ.σ. ζάχαρη, γλυκιά πρόκληση

  • 128 γρ. αλεύρι, βασιλιάς της ζύμης

  • 3-4 μεγάλα αυγά, η μαγεία που δένει τα πάντα

  • 1 αυγό + 1 κ.σ. νερό, το μαγικό αλείμμα που κάνει τη ζύμη λαμπερή

Για την απίθανη λευκή σοκολατένια φινέτσα

  • 180 γρ. λευκή κουβερτούρα, λιωμένη και λαχταριστή














Εκτέλεση με παιχνίδι και χαμόγελο

🎉 Πρώτα η γέμιση: η καρδιά του γλυκού

  1. Χωρίζουμε κρόκους και ασπράδια (τα ασπράδια περιμένουν άλλες περιπέτειες!).

  2. Ανακατεύουμε κρόκους, κορν φλάουερ και τη μισή ζάχαρη — αρχίζει το πάρτι! Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές γάλα, να δέσει η παρέα.

  3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με ζάχαρη, βανιλίνη και το τζίντζερ — αρώματα παντού!

  4. Σουρώνουμε το γάλα, το ρίχνουμε σιγά σιγά στους κρόκους, ανακατεύοντας ζωηρά (να μην ψηθούν τα αυγά!).

  5. Όλο μαζί στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδες χρυσάφι.

  6. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε κουβερτούρα και βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να αγκαλιαστούν.

  7. Αδειάζουμε την πατισερί σε ταψάκι, σκεπάζουμε με μεμβράνη (τσιμπάμε την επιφάνεια να μην κάνει πέτσα) και την αφήνουμε να κρυώσει — time out στο ψυγείο για 1 ώρα.


🚀 Η ζύμη που φουσκώνει σαν μπαλόνι

  1. Νερό, βούτυρο, ζάχαρη, αλάτι σε κατσαρόλα – ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δέσει το σκηνικό.

  2. Ρίχνουμε μονομιάς το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να σπάσει η ζύμη από τα τοιχώματα (όχι να κολλήσει!) – αυτό είναι το πρώτο μαγικό.

  3. Στο μίξερ, χτυπάμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.

  4. Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα, το καθένα απορροφάται σαν να ξέρει το μυστικό της ζύμης.

  5. Με κορνέ ή κουτάλι, σχηματίζουμε λωρίδες σου-εκλέρ σε λαδόκολλα (λίγο ζύμη κάτω από τη λαδόκολλα να κολλήσει και να μην φύγει).

  6. Πινέλο μαγικό: αυγό + νερό και λαμπερή επιφάνεια.

  7. Ψήνουμε σε καυτό φούρνο: 15 λεπτά στους 220°C, μετά 10-15 λεπτά στους 190°C μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.


💥 Η μεγάλη στιγμή: γέμισμα και επικάλυψη

  1. Ανακινήστε την πατισερί να ξαναζωντανέψει!

  2. Με κορνέ, κάνουμε 2 μικρές τρυπούλες στο κάτω μέρος των εκλέρ και γεμίζουμε με τη σοκολατένια απόλαυση.

  3. Λιώνουμε λευκή κουβερτούρα (μικροκύματα ή μπεν μαρί, με προσοχή να μην καεί!).

  4. Περιχύνουμε τη λευκή σοκολάτα πάνω στα εκλέρ, σαν να ρίχνουμε χρυσόσκονη!


Τώρα είναι έτοιμα να κατακτήσουν ουρανίσκους και καρδιές!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις