Τυροπιτάκια με Τυρί Κρέμα – Μικρές μπουκιές, μεγάλη απόλαυση!


Τραγανό φύλλο, γέμιση κρεμώδη,
μια μπουκιά και… δεν μένει τίποτα στον δίσκο! 🧀✨

Δεν είναι απλά τυροπιτάκια…
Είναι οι μικρές λιχουδιές που εξαφανίζονται πριν προλάβεις να πεις «πάρτυ»!
Κρεμώδη, τραγανά και πεντανόστιμα – ό,τι πρέπει για μπουφέ, γιορτή ή απλώς για τη λιγούρα.

 
 
 
 
 
 
 
 


Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας

  • 25 γρ. βούτυρο

  • 300 γρ. τυρί κρέμα

  • 1 μεγάλο πράσο (λευκό μέρος, κομμένο σε φέτες)

  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει.

  3. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο – ανακατεύουμε καλά.

  4. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση κατά μήκος, τα λαδώνουμε και τα διπλώνουμε.

  5. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη κάθε φύλλου και διπλώνουμε σε τριγωνάκια.

  6. Τα λαδώνουμε εξωτερικά και ψήνουμε για 20 λεπτά.



Προειδοποίηση: δεν σταματάς στη μία μπουκιά!
Ετοιμάστε διπλή δόση… γιατί θα εξαφανιστούν στη στιγμή! 😉


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις