Μπιφτέκια Μαμαδίστικα: Ζουμερά, Αφράτα και Παιχνιδιάρικα!!


Σήμερα, ένα φαγητό που μοσχοβολά... σπίτι!
Από εκείνα τα πιάτα που δεν χρειάζονται πολλά λόγια, μόνο μια μπουκιά και σε ταξιδεύουν πίσω, στην κουζίνα της μαμάς!

Μαλακά, αφράτα μπιφτέκια με κυδωνάτες πατατούλες, πασπαλισμένες με κύμινο και δεντρολίβανο… μυρωδιές που γεμίζουν όλο το σπίτι και φέρνουν γύρω από το τραπέζι μικρούς και μεγάλους!

🧡
«Μια μπουκιά μπιφτέκι κι η καρδιά θυμάται,
όσα η μαμά μαγείρευε… κι ακόμα τα ζητάτε!»

Ένα πιάτο-αγκαλιά, από εκείνα τα κλασικά, τα αγαπημένα, τα πάντα νόστιμα!
Γιατί μερικές συνταγές… είναι απλώς σπιτικές ιστορίες αγάπης. 🍽️




Μπιφτέκια


















Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο σε νερό)
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 αυγά
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 50 ml γάλα
  • 3–4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • Αλάτι & πιπέρι

Για τις πατάτες

  • ½ κιλό πατάτες
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • Λίγο δεντρολίβανο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τον κιμά και όλα τα… μυστικά του (δηλαδή τα υλικά για τα μπιφτέκια 😉).
    Ζύμωσε καλά, με αγάπη, ναι, αυτή κάνει τη διαφορά!
    Βάλε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ωρίτσα να «ηρεμήσει» και να δέσουν τα αρώματα.

  2. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και ετοίμασε τις πατατούλες:
    Κυδωνάτες, λαχταριστές, με ελαιόλαδο, κύμινο, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
    Ανακάτεψέ τες καλά να γυαλίσουν και άπλωσέ τες όμορφα στο ταψί.

  3. Πλάσε τα μπιφτέκια (όσα πιο αφράτα, τόσο το καλύτερο!) και ακούμπησέ τα πάνω στις πατάτες.

  4. Ψήσε για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να ροδίσουν και να μοσχομυρίσει όλο το σπίτι.



💡 Μυστικό της μαμάς:
Ρίξε στο ταψί μισό φλιτζάνι νερό πριν το ψήσιμο για έξτρα ζουμερά μπιφτέκια!


Κι όταν τα βγάλεις… φώναξε τους πάντες στο τραπέζι, γιατί αυτό το φαγητό δεν περιμένει... το τρως με το που ανοίγει ο φούρνος! 😋

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις