Λίγο καθυστερημένα αλλά η νέα μου ανάρτηση είναι γεγονός... :) Κάποια κολλήματα με καθυστέρησαν στο να ανεβάσω αυτά τα υπέροχα μπισκότα!! Είναι τέλεια, στη γεύση και στο άρωμα. Θυμίζουν φρεσκοψημένο κέικ και γίνονται ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους!!! Είναι εύκολα και θα τα λατρέψετε!!!
Υλικά για
35 Μπισκότα
1 κουτί (397 γραμμ.)
ζαχαρούχο γάλα
400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
·
Σε αυτά προσθέτουμε
ότι εμείς θέλουμε. Εγώ χώρισα τη ζύμη σε τρεις δόσεις και έβαλα στην
1η:1 κουτ.
Σούπας κακάο, 2 βανίλιες και κουφετάκια σοκολάτας
2η: Ξύσμα
πορτοκαλιού και σταγόνες σοκολάτας
3η: Ξύσμα
λεμονιού και τριμμένη ινδική καρύδα
Ακόμα μπορούμε να βάλουμε ξυρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα
γάλακτος ή λευκή…
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο να
αφρατέψει στη μεγαλύτερη ταχύτητα.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το
ανακάτεμα για
2 με 3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι έως ότου
ενσωματωθεί το μείγμα.
Χωρίζουμε το μείγμα
σε τρεις όμοιες δόσεις και ρίχνουμε στην 1η το κακάο, τις βανίλιες
και βάζουμε τα κουφετάκια σοκολάτας από πάνω
Στη 2η
ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας.
Και στην 3η
το ξύσμα λεμονιού και από πάνω την τριμμένη ινδική καρύδα.
Προθερμαίνουμε το
φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 15′ και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 15′ και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου