Μπισκότα… τρεις γεύσεις, χίλια χαμόγελα! 🍪💛




























Σοκολάτα, λεμόνι ή πορτοκάλι,
μια μπουκιά κι ο κόσμος γίνεται γλυκό παραμύθι! 🌟

Κάθε σπίτι κρύβει τα δικά του μικρά μυστικά… κι εγώ βρήκα το δικό μου στα μπισκότα! Τραγανά απ’ έξω, μαλακά και λιγωτικά μέσα, με γεύσεις που ταξιδεύουν τη φαντασία, αυτά τα μπισκότα είναι η τέλεια αφορμή να παίξουμε στην κουζίνα και να δημιουργήσουμε τις δικές μας μικρές μαγικές μπουκιές. Και το καλύτερο; Μπορείς να τα φτιάξεις με ό,τι γεύσεις αγαπάς, όπως ακριβώς έκανα κι εγώ: σοκολάτα, πορτοκάλι, λεμόνι και καρύδα – όλα υπόσχονται μια έκρηξη γεύσης σε κάθε δαγκωνιά! 😍



🥄 Υλικά για 35 μπισκότα

  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

  • 400 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Προαιρετικές γεύσεις:

  1. Κακάο + 2 βανίλιες + κουφετάκια σοκολάτας

  2. Ξύσμα πορτοκαλιού + σταγόνες σοκολάτας

  3. Ξύσμα λεμονιού + τριμμένη ινδική καρύδα

💡 Επιπλέον επιλογές: ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα γάλακτος ή λευκή.

















👩‍🍳 Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα να αφρατέψει.

  2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2–3 λεπτά.

  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να ενσωματωθεί.

  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη και προσθέτουμε στις γεύσεις που επιλέξαμε:

    • 1η δόση: κακάο, βανίλιες, κουφετάκια σοκολάτας

    • 2η δόση: ξύσμα πορτοκαλιού, σταγόνες σοκολάτας

    • 3η δόση: ξύσμα λεμονιού, τριμμένη ινδική καρύδα

  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις.

  6. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα πιέζουμε ελαφρά.

  7. Ψήνουμε για 15 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.


  • Τρεις γεύσεις, χίλιες χαμόγελα! 😍
Δοκίμασε όλες τις παραλλαγές, μοιράσου τα με φίλους και άφησε κάθε μπουκιά να σε ταξιδέψει… γιατί με κάθε μπισκότο, η ζωή γίνεται λίγο πιο γλυκιά! 💫






 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις