Yogurtcake.. το πιο εύκολο γλυκό που κερδίζει καρδιές!!



🍋✨
«Γλυκιά δροσιά σε κάθε μπουκιά,
το γιαουρτάκι φέρνει… καλοκαιριά!»
✨🍓

Ένα επιδόρπιο που δεν χρειάζεται φούρνο, μόνο λίγη φαντασία και μερικά απλά υλικά. Το λεμονάκι δίνει την απαραίτητη δροσιά, η μαρμελάδα χρωματίζει γλυκά την κορυφή και η τραγανή βάση από digestive αγκαλιάζει όλη τη γεύση. Ένα γλυκάκι που σερβίρεται σε ποτηράκια ή μπολάκια και κερδίζει πάντα εντυπώσεις! 💛















Υλικά

  • 1 κουτί morfat creamy

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

  • 1 γιαουρτάκι στραγγιστό (200 γρ.)

  • Χυμό από 1 λεμόνι

  • 440 γρ. μπισκότα digestive

  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας


 
 
 
 
 



 

Εκτέλεση

Για την κρέμα
Χτυπάμε το morfat creamy μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το γιαούρτι και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε λεία, σφιχτή κρέμα. Σταδιακά ρίχνουμε το λεμόνι και χτυπάμε λίγο ακόμη.

Για τη βάση
Θρυμματίζουμε τα digestive και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να βραχούν καλά.

Συναρμολόγηση
Μοιράζουμε τη βάση σε 10 ποτηράκια ή μπολάκια (ή σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο). Από πάνω βάζουμε την κρέμα.
Διαλύουμε τη μαρμελάδα με λίγο ζεστό νερό και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει.


🌸 Και έτοιμο! Ένα δροσερό yogurtcake που ταιριάζει τέλεια σε κάθε περίσταση. Με κουτάλι… και λίγη μαρμελάδα αγάπης, η μέρα γίνεται πιο γλυκιά! 💕



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις