Καρμπονάρα… η Ελληνική! 🇬🇷✨




















    






Φέτα, κρεμμυδάκι, σκορδάκι μυρωδάτο,
κάνουν τη σάλτσα… πιάτο μαγικό και λαχταριστό!
😋

Σήμερα σας έχω μια πιο ελληνική εκδοχή της καρμπονάρας, με φέτα που λιώνει, αρώματα κρεμμυδιού και σκόρδου και… λίγη τσαχπινιά στο τηγάνι! 🌟 Δοκιμάστε τη, είναι εύκολη, γρήγορη και ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΗΜΗ! 🍝
   


Καρμπονάρα...η Ελληνική!!!















 

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 500γρ. μακαρόνια 🍝

  • 500ml κρέμα γάλακτος (χαμηλών λιπαρών)

  • 250ml φρέσκο γάλα

  • 6 φέτες μπέικον 🥓

  • 6 φέτες γαλοπούλα

  • 200γρ. τυρί φέτα 🧀

  • 1 κρεμμύδι τριμμένο & 1 σκελίδα σκόρδο

  • Μανιτάρια (προαιρετικά) 🍄

  • Λευκό κρασί για σβήσιμο

  • Πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε μπέικον & γαλοπούλα μέχρι να ροδίσουν.

  2. Τρίβουμε κρεμμύδι & σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με μανιτάρια (αν βάλουμε) και μυρίζει… παράδεισος! 🤤

  3. Ξαναρίχνουμε τα αλλαντικά μέσα, σβήνουμε με λευκό κρασί.

  4. Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, γάλα & πιπέρι. Όταν αρχίσει να δένει, ρίχνουμε τη φέτα και… λιώνει η καρδιά μας! 🫶

  5. Σερβίρουμε πάνω από τα μακαρόνια ή ανακατεύουμε όλα μαζί.


Tips

  • Μην αφήσετε τη σάλτσα να πήξει υπερβολικά.

  • Αν σφίξει, προσθέστε λίγο γάλα.

  • Φρέσκο πιπέρι από πάνω για έξτρα άρωμα.


Κλείσιμο

«Μια μπουκιά… κι η Ιταλία συναντά την Ελλάδα στο πιο νόστιμο ραντεβού!» 🇮🇹❤️🇬🇷


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις