Καρμπονάρα… η Ελληνική! 🇬🇷✨
Σήμερα σας έχω μια πιο ελληνική εκδοχή της καρμπονάρας, με φέτα που λιώνει, αρώματα κρεμμυδιού και σκόρδου και… λίγη τσαχπινιά στο τηγάνι! 🌟 Δοκιμάστε τη, είναι εύκολη, γρήγορη και ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΗΜΗ! 🍝
Καρμπονάρα...η Ελληνική!!!
Υλικά για 4 άτομα
-
500γρ. μακαρόνια 🍝
-
500ml κρέμα γάλακτος (χαμηλών λιπαρών)
-
250ml φρέσκο γάλα
-
6 φέτες μπέικον 🥓
-
6 φέτες γαλοπούλα
-
200γρ. τυρί φέτα 🧀
-
1 κρεμμύδι τριμμένο & 1 σκελίδα σκόρδο
-
Μανιτάρια (προαιρετικά) 🍄
-
Λευκό κρασί για σβήσιμο
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
-
Σοτάρουμε μπέικον & γαλοπούλα μέχρι να ροδίσουν.
-
Τρίβουμε κρεμμύδι & σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με μανιτάρια (αν βάλουμε) και μυρίζει… παράδεισος! 🤤
-
Ξαναρίχνουμε τα αλλαντικά μέσα, σβήνουμε με λευκό κρασί.
-
Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, γάλα & πιπέρι. Όταν αρχίσει να δένει, ρίχνουμε τη φέτα και… λιώνει η καρδιά μας! 🫶
-
Σερβίρουμε πάνω από τα μακαρόνια ή ανακατεύουμε όλα μαζί.
Tips
-
Μην αφήσετε τη σάλτσα να πήξει υπερβολικά.
-
Αν σφίξει, προσθέστε λίγο γάλα.
-
Φρέσκο πιπέρι από πάνω για έξτρα άρωμα.
Κλείσιμο
«Μια μπουκιά… κι η Ιταλία συναντά την Ελλάδα στο πιο νόστιμο ραντεβού!» 🇮🇹❤️🇬🇷
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου