Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο, γλυκός πειρασμός χωρίς τύψεις!
Έτοιμος/η να ζωντανέψεις τις νηστίσιμες γλυκές σου στιγμές; Πάμε να το φτιάξουμε μαζί!
Τι θα χρειαστείς
-
4 κούπες νερό (ή κάνε το upgrade με 3 κούπες νερό + 1 κούπα φυτικό γάλα, π.χ. αμυγδάλου ή καρύδας, για έξτρα νότα)
-
1 ½ κούπα ζάχαρη (για το γλυκό που αγαπάς)
-
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι (η βάση της κρέμας που στέκεται γερά)
-
2 βανίλιες (για άρωμα που μαγεύει)
-
100 γρ. μαργαρίνη (το κρυφό μυστικό της γεύσης)
Για το τραγανό μέρος:
-
8 φύλλα κρούστας (τα φύλλα της τρέλας!)
-
Μαργαρίνη για το βούτυρο των φύλλων
Και το σιρόπι που θα το κάνει απίθανο:
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα νερό
Πώς θα το φτιάξεις
-
Σιρόπι time! Βάζεις σε κατσαρόλα νερό και ζάχαρη, βράζεις 5-7 λεπτά και το αφήνεις να κρυώσει (μην το ξεχάσεις!).
-
Η κρέμα αρχίζει: Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
-
Σταδιακά ρίχνεις το σιμιγδάλι και ανακατεύεις ασταμάτητα, μέχρι να δέσει και να γίνει μια απαλή κρέμα.
-
Κατεβάζεις από τη φωτιά, ρίχνεις τις βανίλιες και τη μαργαρίνη, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να γίνει όλα ένα όνειρο.
-
Φύλλα, φύλλα, φύλλα! Στρώνεις σε ταψί τα μισά φύλλα, βουτυρωμένα ένα-ένα.
-
Απλώνεις πάνω την κρέμα με αγάπη και από πάνω καλύπτεις με τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι καλά βουτυρωμένα.
-
Χαράζεις την επιφάνεια, για να μην ταλαιπωρηθείς μετά στο κόψιμο.
-
Στο φούρνο με όλα! Ψήνεις στους 180°C για 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
-
Μόλις το βγάλεις, περιχύνεις το κρύο σιρόπι και το αφήνεις να κρυώσει καλά — να τραβήξει όλη τη γλύκα.
-
Κόβεις, σερβίρεις και απολαμβάνεις το πιο νηστίσιμο και νόστιμο γαλακτομπούρεκο που έχεις δοκιμάσει!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου