🌀 Σπανακοφλογέρες 🌿💚




Τραγανές, αρωματικές και απίστευτα λαχταριστές!

Ποιος είπε ότι το σπανάκι είναι βαρετό;
Λίγο φύλλο κρούστας, λίγη φέτα, λίγο άρωμα άνοιξης και… έχουμε τις πιο τραγανές μπουκίτσες ευτυχίας! ✨

🥬
«Τυλίγω το φύλλο, μυρίζει χωράφι,
σπανάκι και φέτα – χαμόγελο θα φάει!»

🥬

🌸 Υλικά

  • 250γρ. φύλλο κρούστας

  • ½ κιλό φρέσκο σπανάκι

  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • Άνηθο (πολύ, γιατί κάνει τη διαφορά 🌿)

  • 1 αυγό

  • 150γρ. φέτα

  • Αλάτι, πιπέρι

  • Ελαιόλαδο

  • Λιωμένο βούτυρο για επάλειψη

🧡 Εκτέλεση

1️⃣ Πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε και το αλατίζουμε λίγο για να μαραθεί. Το στύβουμε καλά.
2️⃣ Ρίχνουμε σε μπολ το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
3️⃣ Προσθέτουμε αυγό, φέτα, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι & πιπέρι. Ανακατεύουμε να γίνουν ένα!
4️⃣ Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες ~8εκ. πλάτος.
5️⃣ Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στη μία άκρη και ρολάρουμε 🎶 μέχρι να γίνουν μικρές φλογέρες.
6️⃣ Αλείφουμε με βούτυρο, ψήνουμε στους 180°C για 30’ και… τα υπόλοιπα είναι ιστορία!


Χρυσαφένιες, μυρωδάτες και αμαρτωλά νόστιμες!
Ιδανικές για brunch, πάρτι ή εκείνη τη στιγμή που “κάτι τραγανό” ζητά η ψυχή σου 💫

💚 Μύρισε κουζίνα, μύρισε Ελλάδα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις