Σνίτσελ χοιρινό στο air fryer και σάλτσα γιαουρτιού με αβοκάντο!!
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ όταν φτιάχνω φαγητό, το βλέπω σαν παιχνίδι. Σήμερα έπαιξα με χρώματα, υφές και αρώματα — και το αποτέλεσμα ήταν αυτό το super πιάτο που έχει τα πάντα:
-
Τραγανό σνίτσελ χοιρινό στο air fryer με βρώμη και παρμεζάνα
-
Ρύζι λεμονάτο με κουρκουμά και κουκουνάρι
-
Σάλτσα γιαουρτιού με αβοκάντο και ντομάτα, δροσερή και κρεμώδης
Είναι από εκείνα τα πιάτα που σε χορταίνουν χωρίς να σε βαραίνουν, ιδανικά για μεσημεριανό αλλά και για εντυπωσιακό healthy dinner. Συνδυάζει comfort, υγεία και γεύση — και είναι τόσο απλό που μπορείς να το φτιάξεις με ό,τι έχεις στο ψυγείο σου.
Σνίτσελ χοιρινό στο air fryer (για 4 άτομα)
Υλικά:
-
4 φέτες χοιρινό λεπτές (περίπου 120-150 γρ. η κάθε μία)
-
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα (λίγο για κάθε φέτα)
-
12 κ.σ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
-
4 κ.σ. κεφίρ ή γιαούρτι (για να κολλήσει η επικάλυψη)
-
4 κ.σ. παρμεζάνα ή τριμμένη βρώμη (προαιρετικά)
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο (για άλειμμα/ψέκασμα)
Εκτέλεση:
-
Χτύπα κάθε σνίτσελ ώστε να γίνει λεπτό.
-
Αλατοπιπέρωσε και πασπάλισε λίγη πάπρικα σε κάθε φέτα.
-
Ετοίμασε 2 μπολ:
-
Ένα με το αλεύρι και την παρμεζάνα (αν χρησιμοποιείς).
-
Ένα με το κεφίρ ή το γιαούρτι.
-
-
Πέρασε κάθε φέτα:
-
Πρώτα στο αλεύρι, μετά στο κεφίρ/γιαούρτι και ξανά στο αλεύρι.
-
-
Άλειψε ή ψέκασε με λίγο ελαιόλαδο.
-
Ψήσε στο air fryer στους 200°C για 10-12 λεπτά, γυρίζοντας τα σνίτσελ στα 6 λεπτά για ομοιόμορφο ψήσιμο.
Υλικά:
-
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (2% ή 0% λιπαρά)
-
1 μεγάλο αγγούρι (ή 2 μικρότερα), τριμμένο και καλά στραγγισμένο
-
2-3 σκ. σκόρδο (λιωμένες ή ψιλοτριμμένες – προσαρμόζεται ανάλογα με τα γούστα)
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1-2 κ.σ. ξίδι ή χυμό λεμονιού (ανάλογα την οξύτητα που προτιμάς)
-
Αλάτι
-
(Προαιρετικά) λίγο άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
-
Τρίψε το αγγούρι στον τρίφτη και στράγγισέ το πολύ καλά για να μην βγάλει υγρά.
-
Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ: γιαούρτι, αγγούρι, σκόρδο, ελαιόλαδο, ξίδι/λεμόνι, αλάτι και (αν θες) άνηθο ή δυόσμο.
-
Βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Λεμονάτο ρύζι με κουρκουμά και κουκουνάρι
Ένα απλό, αρωματικό συνοδευτικό που κλέβει την παράσταση! Το λεμόνι και ο κουρκουμάς δίνουν φρεσκάδα και χρώμα, ενώ το καβουρδισμένο κουκουνάρι προσθέτει τραγανή υφή και νοστιμιά.
Υλικά (για 4 άτομα):
-
1 φλ. ρύζι μακρύκοκκο (π.χ. μπασμάτι ή parboiled – περίπου 180-200 γρ.)
-
2 φλ. νερό
-
1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
-
½ κ.γ. κουρκουμά
-
2-3 κ.σ. κουκουνάρι
-
Χυμός από ½ λεμόνι (ή περισσότερο, ανάλογα τα γούστα)
-
Αλάτι
Προαιρετικά:
-
Ξύσμα λεμονιού για έξτρα άρωμα
-
Πιπέρι ή λίγη καπνιστή πάπρικα για ένταση
Εκτέλεση:
-
Ξεπλύνε το ρύζι καλά σε κρύο νερό για να φύγει το άμυλο.
-
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζέστανε το λάδι και καβούρδισε το κουκουνάρι για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα (προσοχή, καίγεται εύκολα). Βγάλ’ το σε πιάτο.
-
Στο ίδιο λάδι, ρίξε τον κουρκουμά, ανακάτεψε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά πρόσθεσε το ρύζι.
-
Ανακάτεψε το ρύζι με το λάδι/κουρκουμά 1-2 λεπτά, ώστε να γυαλίσει.
-
Ρίξε το νερό και το αλάτι, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε με κλειστό καπάκι για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
-
Μόλις γίνει, σβήσε με τον χυμό λεμονιού, πρόσθεσε το κουκουνάρι και ανακάτεψε απαλά με πιρούνι.
-
(Προαιρετικά) Ρίξε λίγο ξύσμα λεμονιού πριν το σερβίρισμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου