Ρολά σούσι με surimi, αγγούρι & αβοκάντο
Τυλίγω γεύσεις σε φύκι λεπτό, κι η κάθε μπουκιά με ταξιδεύει αλλιώς."
Το σούσι πάντα μου φαινόταν κάτι μακρινό και δύσκολο… μέχρι που το δοκίμασα σπίτι. Αυτά τα ρολάκια με αγγούρι, αβοκάντο και surimi έγιναν από τα αγαπημένα μου – εύκολα, δροσερά και πολύ νόστιμα. Αν θες να δοκιμάσεις να φτιάξεις σούσι στο σπίτι χωρίς άγχος, αυτή είναι η κατάλληλη συνταγή. Πάμε βήμα βήμα!
Υλικά (για περίπου 4 ρολά / 24 κομμάτια):
Για το ρύζι:
-
2 φλ. ρύζι σούσι (ή γλασέ)
-
2 ½ φλ. νερό
-
3 κ.σ. ξύδι ρυζιού
-
1 ½ κ.σ. ζάχαρη
-
½ κ.γ. αλάτι
Για τα ρολά:
-
4 φύλλα nori
-
1 αγγούρι (σε λεπτές λωρίδες)
-
1 ώριμο αβοκάντο (σε φέτες)
-
6 μπαστουνάκια surimi (καβουρόψαρο)
-
Ιαπωνική μαγιονέζα (ή απλή μαγιονέζα)
-
Wasabi (προαιρετικά)
🧑🍳 Εκτέλεση βήμα-βήμα:
1. Προετοιμασία ρυζιού
-
Ξέπλυνε καλά το ρύζι 3-4 φορές μέχρι το νερό να γίνει διάφανο.
-
Βράσε το με το νερό (χωρίς αλάτι) σε μέτρια φωτιά. Όταν πάρει βράση, σκέπασε και χαμήλωσε. Μαγείρεψέ το για 15 λεπτά.
-
Βγάλε το από τη φωτιά και άφησέ το σκεπασμένο 10 λεπτά να τραβήξει.
-
Ανακάτεψε το ξύδι ρυζιού, ζάχαρη και αλάτι μέχρι να λιώσουν.
-
Ρίξε το μείγμα στο ρύζι, ανακάτεψε απαλά και άφησέ το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Ετοιμασία υλικών
-
Κόψε το αγγούρι και το αβοκάντο σε λεπτές λωρίδες.
-
Κόψε τα surimi στη μέση αν είναι χοντρά.
3. Πώς να τυλίξεις τα ρολά:
-
Βάλε ένα φύλλο nori σε bambou ματάκι ή απλό αντικολλητικό χαρτί.
-
Άπλωσε μια λεπτή στρώση ρυζιού αφήνοντας 1,5 εκ. στο πάνω άκρο χωρίς ρύζι.
-
Τοποθέτησε στη μέση του ρυζιού:
-
1-2 λωρίδες αγγουριού
-
1-2 λωρίδες αβοκάντο
-
1 μπαστουνάκι surimi
-
-
Προαιρετικά: βάλε μια λεπτή γραμμή μαγιονέζας.
-
Τύλιξε σφιχτά το ρολό με βοήθεια από το ματάκι, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω.
-
Βρέξε ελαφρώς το πάνω άκρο του nori και κόλλησέ το για να σφραγίσει.
4. Κόψιμο και σερβίρισμα:
-
Βρέξε ένα κοφτερό μαχαίρι με νερό.
-
Κόψε το ρολό σε 6 κομμάτια.
-
Σέρβιρέ τα με λίγη ιαπωνική μαγιονέζα πάνω, wasabi, σόγια και αν θες, τουρσί τζίντζερ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου