10 Μαρ 2016

Κρέμα καραμέλα...


Καλημέρα!!! Ενα γλυκάκι γρήγορο και πολύ γευστικό.

Λίγα υλικά!!! Και τέλεια γεύση καραμέλας!!!

Κρέμα καραμέλα...















Υλικά
500 ml γάλα πλήρες
3 1/2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
5 κουτ. σούπας ζάχαρη

3 κουτ. ζάχαρη (για την καραμέλα)


Εκτέλεση















Ζεσταίνουμε τα 350 ml γάλα, μέχρι να γίνει χλιαρό.
Διαλύουμε στο υπόλοιπο γάλα το κορν φλαουρ και το αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αφήνουμε τη ζάχαρη να καραμελώσει, χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χρυσοκίτρινη. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό γάλα.
Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να λιώσει η καραμέλα και ρίχνουμε και το κορν φλαουρ ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Τη μοιράζουμε σε μπολάκια και την τρώμε είτε ζεστή είτε κρύα.

Εγώ τη σέρβιρα με κομμάτια καραμέλας . Λιώνουμε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τη απλώνουμε σε μια λαδόκολλα να κρυώσει...
Μετά τη σπάμε και στολίζουμε το γλυκό μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου