16 Μαρ 2016

Γαρίδες στο τηγάνι με λεμόνι!!!


Καλημέρα!!! Πως σας βρίσκω μετά το τριήμερο;;; Εμείς τα περάσαμε πολύ όμορφα!!! Λίγο με τα σκαμπανεβάσματα του καιρού τα βρήκαμε σκούρα!!
Γαρίδες πολύ νόστιμες για το σαρακοστιανό μας τραπέζι...και όχι μόνο!!!
Είναι τέλειες!!! Γευστικότατες και τραγανές!!!











  • Υλικά
  • 700γρ. γαρίδες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση















Καθαρίζουμε το εντεράκι από τις γαρίδες. 
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το λάδι και αλευρώνουμε ελάχιστα τις γαρίδες. Ρίχνουμε τι σκελίδα το σκόρδο να αρωματιστεί το λαδάκι μας και προσθέτουμε και τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά από τη μία πλευρά και 1 λεπτό από την άλλη.
Οι γαρίδες πρέπει να ροδοκοκκινήσουν αλλά να μην στεγνώσουν.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και μετά από λίγα δευτερόλεπτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου