28 Μαρ 2016

Σκορδάτα λιγκουίνι!!!


Καλημέρα!!! Σιγά - σιγά μας αποχαιρετά και ο Μάρτιος! Και πλησιάζουμε όλο και πιο πολυ στον όμορφο καιρό!
Σήμερα συνταγούλα εύκολη και γρήγορη! Γιατί οι Δευτέρες είναι Δύσκολες!! Σας φιλώ...


Λιγκουίνι















Υλικά

500 γραμμ. λιγκουίνι
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο + λίγο για το σερβίρισμα
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
















 Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της 
συσκευασίας τους. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν και τα 
στραγγίζουμε.  Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο για 2′
λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να χρυσίσει ελαφρά.  Προσθέτουμε το μπούκοβο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 30 δευτερα. Σβήνουμε με το κρασί. 
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ζουμί από τα ζυμαρικά και μόλις
ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε έως ώτου εξατμιστεί το 1/2 του νερού. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό.  Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Πασπαλίζουμε με επιπλέον μπούκοβο!!

***Tips***
  • Μπορούμε να προσθέσουμε τυρί τις αρεσκείας μας!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου