8 Μαρ 2016

Κέικ φράουλας!!!



Καλημέρα και Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες...Μια όμορφη μέρα σε όλους!!!

Ωραίο Κέικ φράουλας!!! Πολύ ζουμερό!!! Και πολύ γευστικό!! Οι σοκολάτες του δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση!!!


Κέικ Φράουλας...















Υλικά
500γρ. φράουλες
250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
70γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια
70γρ. κουβερτούρα λευκή σε κομματάκια

Εκτέλεση
















Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα για κέικ και την αλευρώνουμε.
Κόβουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι...
Βάζουμε το βούτυρο και μια κούπα ζάχαρη στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και την υπόλοιπη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το πολτό φράουλας, χτυπάμε για πολύ λίγο ακόμη.
Γεμίζουμε τη φόρμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 1 ώρα.
Βγάζουμε απο το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε, πάνω σε σχάρα.
Μπήγουμε παντού στο κέικ τα κομματάκια κουβερτούρας όσο το κέικ είναι ακόμα ζεστό.

***Tips***

Αν θέλουμε να φτιάξουμε γλάσο, βάζουμε μια κούπα άχνη ζάχαρη και μισή κούπα φράουλες πολτοποιημένες. Σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά. Αφήνουμε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και περιχύνουμε στο κέικ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου