10 Μαρ 2016

Μακαρόνια με κιμά!!!


Καλημέρα!!! Μακαρονάκια με κιμά σήμερα!!!

Ωραίο και συνηθισμένο φαγάκι για το καθημερινό μας τραπέζι!


Μακαρόνια με κιμά!!
















Υλικά
500γρ. μακαρόνια
300γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 φλυτζ. λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. ζάχαρη
1/2 φλυτζ. κόκκινο κρασί
1/2 φλυτζ. μπαλσάμικο
150 γρ. σάλτσα τομάτας
5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση















Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το λάδι και ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά. Κόβουμε το ένα κρεμμύδι σε πολύ λεπτές ροδέλες και το άλλο στον τρίφτη και το σκόρδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι που έχουμε κόψει σε ροδέλες στο λάδι και το ξανθίζουμε για 5 λεπτά στη συνέχεια προσθέτουμε και το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε για δυο λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το μπαλσάμικο. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη σάλτσα το μπαχάρι, αλατοπιπερόνουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση της κατσαρόλας.
Όταν αρχίσει ο κοχλασμός σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει έως να λιγοστέψει το νερό και να δέσει η σάλτσα!!!
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου