13 Μαρ 2016

Λαγάνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Καλημέρα!!! Καθαρά Δευτέρα αύριο και η λαγάνα έχει τη τιμητική της. Μια εύκολη και συγχρόνως παραδοσιακή συνταγή... 
Θα τη λατρέψετε! Είναι εύκολη και δε θα τη φτιάχνεται μόνο την Καθαρά Δευτέρα, αλλά συνέχεια!!!

Λαγάνα
















Υλικά
600γρ. αλεύρι σκληρό
350γρ. νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κοφτή αλάτι
2 κουτ. σούπας ταχίνι
Για το άλειμμα
2 κουτ. σούπας νερό
1 κουτ. γλυκού μέλι
σουσάμι

Εκτέλεση














Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Και ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι το αλάτι και το ταχίνι και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με μια πετσέτα έως να διπλασιαστεί σε όγκο!
Σε ένα πάγκο ρίχνουμε λίγο αλευράκι και κόβουμε τη ζύμη στα δύο. Ανοίγουμε τις λαγάνες μας με ένα πλάστη και τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσουν.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το νερό με το μέλι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι η ότι άλλο θέλουμε (εγώ έβαλα και σπόρους παπαρούνας). Με τα δάχτυλά μας κάνουμε λακκούβες στις λαγάνες για να τους δώσουμε σχήμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο για 15 με 20 λεπτά!!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου