3 Μαρ 2016

Μπριζόλες στη σχάρα και πατάτες με άρωμα δεντρολίβανο! (+ σως γιαουρτιού)


Καλημέρα σας αγαπημένοι μου!!! Τσικνοπέμπτη σήμερα!! Και τι θα σας είχα???
Μπριζολίτσα φυσικά!!! Στη σχάρα!!!Με αρωματικά!!! Φυσικά συνοδεία με πατατούλες, αλλά και μια ελαφριά σως.
Λοιπόν...ας ξεκινήσουμε...

Μπριζόλες!!!















Υλικά
4 Μπριζόλες μεγάλες
1/2 φλυτζ. λάδι
1/4 φλυτζ. ξύδι
1/4 φλυτζ. μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού μέλι
4 κλωναράκια δεντρολίβανο
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ενα ρηχό μπολ. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απο το πιπέρι και το αλάτι. Και τα ρίχνουμε στο μπολ με τις μπριζόλες. Αφήνουμε για 2 ώρες σκεπασμένο μέσα στο ψυγείο.
Ανοίγουμε το φούρνο στο grill και όταν ζεσταθεί καλά η σχάρα μας τη βγάζουμε και προσθέτουμε τις μπριζόλες και αλατοπιπερώνουμε. Με προσοχή γιατί καίει η σχάρα.
Στην πιο χαμηλή θέση μέσα στο φούρνο τοποθετούμε ένα ταψί με νερό!!
Στη μεσαία θέση του φούρνου τοποθετούμε τη σχάρα με τις μπριζόλες.
Ψήνουμε για 6-8 λεπτά την κάθε πλευρά γυρίζοντας τακτικά.


Πατάτες
















Υλικά
6 μεσαίου μεγέθους πατάτες
1/2 φλυτζ. λάδι
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες! Εγώ πολλές φορές τις αφήνω με τη φλούδα. Έχουν μια ιδιαίτερη γεύση.
Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε λάδι, αλάτι και το δεντρολίβανο.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180ο.

Σως γιαουρτιού
















Υλικά
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 καρότο μεσαίου μέγεθος
λίγο σέλερι
λίγο μαϊντανό
3 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ. σουπας ξύδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για  τουλάχιστον 3 ώρες!!!!!!

ΚΑΛΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου