Θαλασσινό κριθαρότο που σε ταξιδεύει!!


Κάθε κουταλιά κι ένα κύμα, κάθε μπουκιά κι ένα ταξίδι…
το κριθαρότο σε πάει εκεί, που η θάλασσα μυρίζει σπίτι! 🌊💙

Όχι να το παινευτώ… αλλά αυτό το κριθαρότο είναι όνειρο θαλασσινό! 🌊
Χυλωμένο όσο πρέπει, με καλαμάρι που λιώνει στο στόμα και κολοκυθάκια που χορεύουν ανάμεσα στα αρώματα.
Ένα πιάτο που κάνει την κουζίνα να μυρίζει καλοκαίρι, ακόμα κι αν έξω ρίχνει βροχή!

Κριθαρότο!!!
















🌿 Υλικά

  • 700 γρ. καλαμάρια
  • 250 γρ. κριθαράκι ψιλό
  • 2 κολοκυθάκια σε καρέ
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 250 γρ. κόκκινη σάλτσα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κύβο λαχανικών σε 500 γρ. καυτό νερό
  • 1 γεμάτη κ.σ. μαργαρίνη
  • 2 χούφτες σπανάκι
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο










🍽 Εκτέλεση


Ξεκινάμε με τα καλαμάρια μας, καθαρά και έτοιμα για δράση!
Σε βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι με το πράσο να “πιάσουν κουβέντα”.
Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε και το σκόρδο να δώσει τον ρυθμό.


Μπαίνουν τα καλαμάρια, σοτάρισμα, σβήσιμο με κρασί και... μια μυρωδιά που σε ταξιδεύει!
Προσθέτουμε κριθαράκι, κολοκυθάκια και, όταν εξατμιστεί το κρασί, τη σάλτσα.
Μετά αρχίζουμε να του ρίχνουμε ζωμό λίγο λίγο, σαν υπόσχεση αγάπης. 💛


Όταν το κριθαράκι χυλώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μαργαρίνη, σπανάκι και μαϊντανό.
Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το πιάτο να “ηρεμήσει” , ναι, το φαγητό θέλει και λίγο downtime!


✨ Μικρό μυστικό

Αν θέλεις πιο έντονη γεύση, ρίξε μισό κύβο ψαριού μαζί με τον λαχανικών.
Κάνει θαύματα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις