5 Απρ 2016

Κριθαρότο με καλαμάρια...


Καλημέρα!!! Ωραίο φαγάκι!!! Τέλειο φαγάκι!!! Υπέροχο φαγάκι!!! Γρήγορο φαγάκι!!!Όχι να το παινευτώ, αλλά μου βγήκε απίστευτα τέλειο!!! Το κριθαράκι χύλωσε απίστευτα και αγκάλιασε το καλαμάρι που έλιωνε στο στόμα!!!!

Κριθαρότο!!!















Υλικά

700 γρ. καλαμάρια 
250 γρ. κριθαράκι ψιλό
2 κολοκυθάκια κομμένα σε καρέ
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
250γρ. κόκκινη σάλτσα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο λαχανικών λιωμένο σε 500 γρ. καυτό νερό
1 γεμάτη κ.σ. μαργαρίνη
2 χούφτες σπανάκι καθαρισμένο
1 χούφτα μαϊντανό

Εκτέλεση








Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε με μπολ τρυπητό να στραγγίσουν τα νερά τους.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι με το πράσο, μετά ρίχνουμε και το σκόρδο.
Όταν μαραθούν όλα αυτά ρίχνουμε τα καλαμάρια σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά και μετά ρίχνουμε το κριθαράκι που το σοτάρουμε και αυτό για 3 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε και το κολοκυθάκι. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
Προσθέτουμε την κόκκινη σάλτσα, οπότε μετά σιγά σιγά αρχίζουμε και του ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζωμό χαμηλώνοντας τη φωτιά στο μισό. Θα δούμε ότι είναι έτοιμο όταν χυλώσει το κριθαράκι μας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, ρίχνουμε τη μαργαρίνη, τα φύλλα του σπανακιού και το μαϊντανού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου