13 Απρ 2016

Καλαμάρια γεμιστά!!!



Καλημέρα!!! Καλαμάρια γευστικότατα!!!Δοκιμάστε τα !!!! Τέλεια!!!










Υλικά

4 καλαμάρια μεσαίου μεγέθους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 1 σελίδα σκόρδο

1 κουτ.σούπας κόλιανδρο αποξηραμένο + λίγο για πασπάλισμα

50 ml ούζο

200 γρ. ρύζι γλασέ

600 ml ζωμό λαχανικών ζεστό

1 κουτ. σούπας κουκουνάρι

ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι

1κουτ.σούπας μαργαρίνη

Για το λαδολέμονο

 1 κουτ. σούπας μέλι

½ κουτ. σούπας μουστάρδα

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

100ml ηλιέλαιο

50ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας κόλιανδρο

Εκτέλεση










Καθαρίζουμε πολύ καλά τα καλαμάρια και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Σοτάρουμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια και το κουκουνάρι. Σβήνουμε με ούζο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.  Μαγειρεύουμε για 2 με 3 λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1 λεπτό να τραβήξει όλο το ζουμί και τα αρώματα.

Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε  και το ζεστό ζωμό σιγά-σιγά. Σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να πιεί όλο το ζουμί περίπου 15 λεπτά.

 Όταν χυλώσει το ρύζι, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα     1 κουτ. σούπας μαργαρίνη, κόλιανδρο, ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.

 Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τα καλαμάρια μας.

Κλείνουμε τα καλαμάρια με 1 οδοντογλυφίδα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει να κάψει  λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα καλαμάρια από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα. Βάζουμε σε ένα ταψί, τα χαράσσουμε από την πάνω, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 8 λεπτά. Σερβίρουμε με λαδολέμονο από πάνω.



Για το λαδολέμονο

Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό απο το λεμόνι. Ανακατεύουμε λίγο μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μειγμα και σιγά σιγά ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και το ξύσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου