18 Απρ 2016

Φάβα με κρεμμυδοσαλάτα



Καλημέρα!! Καλή εβδομάδα να έχουμε! Μετά απο ένα κουραστικό Σαβ/κο εδώ πάλι!!! Σε αυτό που με χαλαρώνει!!!






Φάβα















Υλικα

Για τη φάβα

2 φλιτζ. τσαγιού φάβα

100 ml ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

 1 φύλλο δάφνης

ελάχιστο μπαχάρι τριμμένο

αλάτι

πιπέρι

Για τη κρεμμυδοσαλάτα

50 ml ελαιόλαδο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες

1 πράσο κομμένο σε ροδέλες

Λίγο ζαχαρη, (2 κουτ.γλυκού)

50ml κόκκινο κρασί

Πιπέρι


Εκτέλεση















Φάβα: Βάζω τη φάβα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτω 1 λίτρο νερό, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη δάφνη και ελάχιστο μπαχάρι τριμμένο. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα υλικά να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνω καλά τη φωτιά και σιγοβράζω με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 45 λεπτά. Στη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύω μερικές φορές με μια ξύλινη κουτάλα (ή ανακινώ έντονα την κατσαρόλα), μέχρι η φάβα να διαλυθεί και να χυλώσει. Περίπου 5 λεπτά πριν αποσύρω ρίχνω αλάτι και πιπέρι.

Κρεμμυδοσαλάτα: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο,  αλάτι και πιπέρι. Σοτάρω τα υλικά για 3 ­ 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ρίχνω τη ζάχαρη, ανακατεύω και σβήνω με το κρασί. Μαγειρεύω για άλλα 4 ­ 5 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά και αποσύρω από τη φωτιά.  Μοιράζω τη φάβα σε πιάτα και στο κέντρο κάθε μερίδας βάζω από λίγη ζεστή κρεμμυδοσαλάτα. Σερβίρω αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου