Καροτο-μπανανό-κεκάκια με σοκολατένια καρδιά!!!
🥕🧁 Μικρά, αφράτα και γεμάτα χρώμα — αυτά τα κεκάκια είναι σκέτο κόλλημα! 🍌🍫
Καρότο και μπανάνα γίναν αγκαλιά,
και βγήκαν cupcakes για φιλιά!
Αυτά τα κεκάκια δεν τα λες απλώς “καρότου”. Είναι το παιδί του banana bread και του carrot cake, με γονείς γλυκούς, αρωματικούς και λίγο... τσαχπίνηδες. Ζουμερά, μυρωδάτα, γεμάτα αγκαλιές από κανέλα και βανίλια, και το καλύτερο; Φοράνε γλάσο τυρί με άχνη και μια κουταλίτσα πραλίνα φουντουκιού — γιατί κάπως πρέπει να τελειώνει η μέρα.
Είναι τέλεια για παιδικά πάρτι, brunch με φίλες ή απογευματινό καφέ με "κάτι μικρό αλλά συγκλονιστικό".
Carrot CupcakesΥλικά (για περίπου 12 cupcakes)
Για τα κεκάκια:
-
110 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
100 γρ. καστανή ζάχαρη
-
2 ώριμες μεσαίες μπανάνες
-
160 γρ. καρότα τριμμένα (στον χοντρό τρίφτη)
-
2 αυγά
-
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. σόδα
-
2 βανιλίνες
-
½ κ.γ. κανέλα
-
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
1 πρέζα αλάτι
-
110 γρ. γάλα
Για την επικάλυψη:
-
250 γρ. τυρί κρέμα
-
200 γρ. άχνη ζάχαρη
-
150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C (στον αέρα) και ετοιμάζουμε τις θήκες για τα cupcakes.
-
Σε μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
-
Λιώνουμε τις μπανάνες στο μούλτι ή με πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
-
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να λιώσει η ζάχαρη.
-
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε το γάλα, τις βανιλίνες και τον πουρέ μπανάνας. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού-καρότου και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
-
Γεμίζουμε τις θήκες για cupcakes μέχρι τα ¾ και ψήνουμε για 30–35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
-
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
🍥 Για την επικάλυψη:
-
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα αφράτο γλάσο.
-
Μόλις κρυώσουν τα κεκάκια, τα γαρνίρουμε με το γλάσο.
-
Στο τέλος, προσθέτουμε μισή κουταλιά του γλυκού πραλίνα φουντουκιού πάνω σε κάθε ένα, σαν σοκολατένια πινελιά ευτυχίας.
✨ Τip: Αν τα βάλεις στο ψυγείο και τα φας την επόμενη μέρα… θα νομίζεις πως βγήκαν από βιτρίνα ζαχαροπλαστείου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου