7 Ιουν 2016

Carrot Cupcakes με επικάλυψη τυρί κρέμα και πραλίνα φουντουκιού!


Καλημέρα!!!!!! Καλή εβδομάδα... Όμορφη και γλυκιά ήμερα!!!Για αυτά το ωραία κέικ τι να πω! Είναι τόσο ζουμερά, τόσο νόστιμα, τόσο υγιεινά!!!

Carrot Cupcakes














Υλικά
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
100 γρ. καστανή ζάχαρη 
2 ώριμες μεσαίες μπανάνες 
160 γρ. καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη 
2 αυγά 
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κγ σόδα 
2 βανιλίνες 
½ κγ κανέλα τριμμένη 
¼ κγ μοσκοκάρυδο τριμμένο  
λίγο αλάτι 
110 γρ. γάλα
Eπικάλυψη
250 γρ. τυρί κρέμα 

150 γρ. πραλίνα φουντουκιού 
200 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
















Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο.
Σε  ένα  μεγάλο  μπολ  κοσκινίζουμε  το  αλεύρι,  τη  σόδα,την  κανέλα,  το μοσχοκάρυδο το αλάτι και προσθέτουμε τα καρότα, ανακατεύουμε και αφήνουμε  στην άκρη.
Χτυπάμε σε μούλτι τις μπανάνες μέχρι να γίνει πουρές.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπάμε με  το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το  βούτυρο για περίπου 4 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά. Υστερα ρίχνουμε το γάλα,  τις  βανιλίνες και τον πουρέ μπανάνας. 
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.  Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε  μέσα  το  μείγμα  του  αλευριού  και  με  μία  σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, γεμίζουμε τις θήκες για τα cupcakes και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: 
Βάζουμε το τυρί κρέμα και την άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή  ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Όταν κρυώσουν τα cupcakes τα γαρνίρουμε με το γλάσο και προσθέτουμε και απο μισή κουταλιά πραλίνα φουντουκιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου